28 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul'u turizmle kalkındırdık!

Kadir Topbaş: İstanbul'u turizmle kalkındırdık!

Adanada düzenlenen Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tecrübelerini aktardı. Topbaş "istanbul'a gelen 2 milyon turisti, 12 milyonun üzerine çıkardık" dedi.



Yerel yöneticilerin 'CEO' gibi düşünmesini isteyen Kadir Topbaş "istanbul'a gelen 2 milyon turisti, 12 milyonun üzerine çıkardık" dedi. Başkan Topbaş bilgi teknolojisini en iyi kullanan iller arasında yer aldıklarını söyledi. Topbaş, "Edindiğimiz bu bilgi, deneyim ve tecrübeler, insanlığın ortak malıdır. Bunu beraberce değerlendirip, paylaşmaya her zaman açığız" dedi. Bazı yerel yöneticilerin, "Bize yeteri kadar kaynak gelmiyor" bahanesinin arkasına sığındığını aktaran Topbaş, şunları kaydetti: "Yerel yöneticinin bir iş adamı, 'CEO' gibi düşünerek, kendi kaynaklarını kendisi oluşturacak bir takım fırsatları ortaya koyması lazım. Biz, İstanbul olarak bunu yapmaktayız. 

2004'te başkan olduğum zaman ilk yaptığım toplantıda, yüda 2 milyon 800 bin civarında turist ağırlayan İstanbul'un turizmini nasıl geliştiririz diye sektör temsilcileri, yatırımcılar ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek suretiyle İstanbul turizminin gelişiminde kararlılık koyduk. Şu anda istanbul'da 12 milyon civarmda turist yoğunluğu var ve bu, İstanbul'daki ekonomiye önemli katkı sunuyor, hizmet olarak da istihdam alan oluşturdu." 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön