24 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Kentsel dönüşüm için yürütülen projeler var

Kadir Topbaş: Kentsel dönüşüm için yürütülen projeler var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un yüzünün değiştiğini söyledi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşüm, ulaşım projeleri ve katılımcı belediyecilikle İstanbul'un yüzünün değiştiğini söyledi. Topbaş, dün Zaman Gazetesi'ni ziyaret etti. 
 
Topbaş, Ayamama deresindeki ıslah çalışmaları, deprem için alınan tedbirler, bölgesel ve kentsel dönüşüm projeleri, ulaşım yatırımlarıyla ilgili belediyenin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ulaşım, kentsel dönüşüm, çevre, şehircilik ve deprem konusunda belediyenin ciddi tedbirleri hayata geçirdiğini anlatan Topbaş, 5 yılda 25 milyar lira (25 katrilyon) yatırım yapıldığını, bunda büyük payın ulaşıma ayrıldığını kaydetti. Kavşak, tünel, ulaşım, metro yatırımlarıyla şehrin adeta dönüştüğünü anlatan Topbaş, bu hizmetlerde halkın fikirlerini ve ihtiyaçlarını gözetmeye öncelik tanıdıklarını ifade etti.

29 Mart yerel seçimlerinden sonra büyük bir gayretle ikinci dönemde İstanbul'a hizmet için kolları sıvadıklarını anlatan Topbaş, Ayamama Deresi'nde sel felaketiyle birlikte ortaya çıkan manzaranın ardından dere yatağındaki binaların yıkılması ve derenin ıslahı konusunda kararlı olduklarını, taviz verilmeyeceğini aktardı. Kentin trafik sorununa çözüm için hayata geçirilen metrobüs hattının Avcılar'dan Beylikdüzü'ne uzatılması konusunda 'yap-işlet' modelini uygulayacaklarını belirtti. İGDAŞ ve İDO'nun özelleştirilmesi konusunda ise borsa ve ekonomik şartların kendilerine sunacağı en iyi ortamı değerlendirmek istediklerini kaydetti.

Deprem konusunda Zeytinburnu ve Kartal gibi bölgelerde; kentsel dönüşüm için şehrin değişik yerlerinde yürütülen projeleri bulunduğunu hatırlatan Topbaş, ikna temelli belediyecilik anlayışıyla halkın, şehrin ve ülkenin menfaatini paralel konuşarak, sorunlara çözüm ürettiklerini söyledi. Bu alanlardaki dönüşümde rantı değil, şehrin geleceği ve insanların mutluluğunu gözettiklerini belirtti. Dünyanın tematik şehirlere ve şehirciliğe yöneldiğine işaret eden Topbaş, sanayi bölgesi, lojistik bölgesi, alışveriş bölgesi vb. ayrımlarla özellikle metropol şehirlerin gelecek yıllarının planlandığını, makro projelerle İstanbul'un benzer bir değişim yaşadığını dile getirdi.
Zaman


Geri Dön