19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Marmaray açıldıktan sonra İstanbul daha da yıldızlaşacak!

Kadir Topbaş: Marmaray açıldıktan sonra İstanbul daha da yıldızlaşacak!

Marmara Grubu'nun İstanbul Wow Otel'deki toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 800 kilometre ile Paris'ten fazla metro ağı kuracaklarını belirterek, "Marmaray açıldıktan sonra İstanbul daha da yıldızlaşacak" dedi...




Başkan Topbaş, 800 kilometre ile Paris'ten fazla metro ağı kuracaklarını belirterek, "Marmaray açıldıktan sonra İstanbul daha da yıldızlaşacak" dedi...

Marmara Grubu'nun İstanbul Wow Otel'deki toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un tarihi dokusundan ve güzelliklerinden bahsederek, "İstanbul bu kadar engin tarihinden dolayı, gerçek anlamda barış ve hoşgörü kentidir. İstanbul'da, bir ülke özelliğinde zenginlik var. Bir ülke özelliğinde olduğunu hatırlatmak isterim. İstanbul, ekonomik anlamda dünyanın odak noktasındadır" dedi.

Ulaşım, turizm, eğitim, spor ve sağlık alanında yapılan yatınmlarla ilgili  bilgi veren Topbaş, İstanbul'un dünyanın en iyi metrolarına sahip bir kent olacağını dile getirdi. Topbaş, İstanbul'a planlanan ve yapılmaya başlanan 800 kilometrelik metro ağı ile Paris'ten fazla, New York'a denk metro ağları kuracaklarım anlattı. Kanal İstanbul projesinin kenti şaşırtacak büyük bir hadise olduğunu vurgulayan Topbaş, 2014 yılında belediyenin yeni yatırım bütçesinin yüzde 15 artacağını aktardı.

Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik sıkıntı yaşamadığını bildiren Topbaş, "Şu anda  Marmaray  da bitme aşamasına geldi. Marmaray, 29 Ekim'de Başbakan'ın katılımıyla açılacak. Marmaray, doğu ve batı aksında önemli bir ulaşım imkanı getirecek. Bu dev proje hizmete girdiğinde İstanbul'un yıldızı daha da parlayacak" ifadelerini kullandı.

Topbaş, Kanal İstanbul projesi ile ilgili bir soru üzerine, "Kanal İstanbul bir hükümet projesidir. İstanbul Boğazı'ndan yılda 60 bin civarında gemi geçmektedir. Bunun 17-18 bini tanker ve petrol taşıyor. İstanbul Boğazı'nı kurtarmak adına, böyle bir adım atmak gerekliydi. Bu yatırım, büyük bir cesaret ve gerekli bir yatırım" diye konuştu.


Türkiye Gazetesi

Geri Dön