26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da toplantı düzenledi!

 Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da toplantı düzenledi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bayrampaşa Dostları” derneğinin düzenlediği kahvaltıda dernek üyeleriyle bir araya geldi




Kahvaltıdan önce dernek üyelerine hitap eden Başkan Topbaş Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) önemine değinerek, “STK’lar yönetimlere katkı sunan, ufuk açan ve yönetimler konusunda yerel yönetimlere destek veren, politize olmamış, siyaset gütmeyen temelde insan hakları merkezli bir anlayışı benimsemelidir” dedi.


Günümüz dünyasının bu zamana gelene kadar değişik yönetim anlayışlarını uyguladığını ve artık demokratik yönetim anlayışını benimsediğini anlatan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “En son gelinenin nokta insan haklarının ön planda tutulduğu demokrasi yönetimi oldu. Bu süreçteki yönetim anlayışlarında şeffaf ve katılımcı bir anlayışın başarıya ulaştığını görmekteyiz. Yönetimde bulunanlar halkı temsilen onların geleceklerini hazırlayan bir yönetim anlayışını ortaya koymak zorundalar. Yoksa yönetime gelmek demek birilerine makam ve mevki iltifatı demek değildir. Bizim anlayışımız yükü omzuna alan, insanlığa hizmet etmeye çalışan bir yönetim anlayışıdır. Böyle bir yönetim anlayışı başarıya giden en önemli yoldur.”


Hızla gelişen ve değişen dünyada bu gelişmeleri takip edenlerin ancak başarıya ulaşabileceğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Hepimizin tanıklık ettiği önemli bir süreci yaşamaktayız. Dünya artık eskiye göre daha hızlı gelişiyor ve değişiyor. Teknoloji ve iletişimdeki yeni gelişmeler bu süreci kuşkusuz daha da hızlandırdı. Hiçbir şey olduğu gibi kalmıyor. Bu değişim ve gelişimi görenler takip edenler iyi okuyabilenler ve ondan istifade edenler hem kendilerini hem ülkelerini geliştirebilir geleceğe yürüyebilirler” şeklinde konuştu. 


“Millet olarak el ele verdiğimizde her zorluğun altından kalkıp başarıya ulaşabiliriz” diyen Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler sıradan bir ulus değiliz. Bizler el ele vererek hep birlikte geleceğe yürüyebiliriz. Bizler geleceğin Türkiye’sini, çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini hazırlıyoruz. Böyle bir süreçte Sayın Başbakanımızın Belediye Başkanıyken başlattığı bir yönetim anlayışı Türkiye de aslında bir milat olarak kabul edilebilir. Bunu siyasi mülahazalarla değerlendirip görmek istemeyenler olabilir. Ama bu bir gerçek. Türkiye de ciddi bir değişim başladı.”


Bir dönem ilçe başkanlığı yaptığı Bağcılar’da yaşadığı bir olayı hiç unutmadığının ifade eden Başkan Topbaş o olayı şöyle anlattı: “1993 yılıydı. Hiç unutmuyorum. O dönem ilde Sayın Başbakanımızla birlikte çalışırken onun isteğiyle yeni kurulan Bağcılar Belediyesi’nde İlçe Başkanı olarak çalışmaya başlamıştım. Şimdiki Milletvekilimiz Feyzullah Kıyıklık’da o zamanlar Bağcılar Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu. Bir mahalle toplantısında 16 yaşlarında iki çocuktan bir tanesinin Feyzullah Bey’in ceketine tutarak diğerini dürttüğünü gördüm. Dokunabildiğini diğerine gösteriyordu. Halktan kopuk, halkı dikkate almayan bir yönetim anlayışı değişmişti. Sayın Başbakanımız benim Bağcılarda İlçe Başkanı olmamı istediğinde, ‘Buralar bizi Büyükşehir’e götürecek’ demişti ve öyle olmuştu. Bizler oralarda bir model ortaya koymuştuk. Çünkü halkla bütünleşen, dertlerini dinleyen, gerçek anlamda hizmet etme anlayışını ortaya koyan bir yönetim anlayışını ortaya koymuştuk. Şimdi de sadece Türkiye de değil, dünya da gıpta ile takip edilen bir noktaya geldik.”


“Biz frene bassak Türkiye sarsılır” diyerek İstanbul’un ekonomik açıdan da Türkiye’deki önemine vurgu yapan Başkan Topbaş şu bilgileri verdi: “İhracatın yüzde 65’i, ithalatın yüzde 60’ı, Türkiye sanayisinin yüzde 37’si ve Türkiye’deki ekonominin yüzde 43 demek İstanbul demek. İstanbul’daki ufak bir sorun Türkiye’yi sıkıntıya düşürür. Bizler durmadan yolumuza devam etmek zorundayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yılda yaptığımız yatırım tüm Türkiye’de yapılan yatırımların yüzde 26’sına denk geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tedirgin olsak, frene bassak Türkiye sarsılır.”


Türkiye Belediyeler Birliği, UCLG ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon'un danışma kurulu niteliğindeki 26 seçkin üst düzey panelistleri arasında olması sebebiyle dünyanın değişik yerlerinde toplantılara katıldığını ifade eden Başkan Topbaş, “Gittiğimim her coğrafyada  Türk işadamlarını görmekten büyük gurur duyuyorum. Türkiye ilk defa sınırları dışına çıkıyor. İnanıyorum ki bu yüz yıl bizlerin ağırlıklı yüzyılı olacak. Her yerde varız. Her yere yetişebiliyor her yeri yeniden keşfedebiliyoruz. Yarınlar çok daha farklı olacak” dedi.

Başkan Topbaş sıklıkla kendisine, “Türkiye’deki bu başarının sırrı ne?” şeklinde soru yöneltildiğini anlatarak soruyu soranlara şu yanıtı verdiğini söyledi: “Kendimize duyduğumuz güveni söyledim. Öyle bir noktaya geldik ki Sayın Başbakanımız ‘Ay merpen kuracağız’ dese millet olarak ‘Nereden başlıyoruz’ deriz dedim. İşte böyle bir özgüven taşıyoruz dedim. Ben sen demeden milletçe kol kola girerek yürümenin verdiği bur başarıyı tüm dünyaya göstermekteyiz.”


Kahvaltılı toplantıya Başkan Topbaş’ın yanı sıra İstanbul Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de katıldı. Aydıner Başkan Topbaş’a işlemeli bakır güğüm hediye etti.

İBB


Geri Dön