19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Yatırımlarımız yüzde 32 oranında artacak!

Kadir Topbaş: Yatırımlarımız yüzde 32 oranında artacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2016 yılında ağırlığı ulaşım olmak 16 katrilyon yatırım yapacağız. Yatırımlarımız bu yıla oranla yüzde 32 oranında artacak.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TVNET’e konuk oldu. İstanbul’da günlük 28,5 milyon hareketlilik olduğunu belirten Topbaş “Bir kentin medeniyet ölçüsü toplu taşımayı kullanmasına bağlıdır. 2016 yılında ağırlığı ulaşım olmak 16 katrilyon yatırım yapacağız. Yatırımlarımız bu yıla oranla yüzde 32 oranında artacak” dedi.


İstanbul’un, dünyanın 117 ülkesinden daha büyük bütçeye sahip olduğunu ifade eden Topbaş diyen Topbaş, çalışmaların devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Metrobüs, Beylikdüzü- Avcılar hattı daha da genişletilecek. Sarıyer tüneli tamamlanmıştı şimdi Demirciköy–Zekeriyaköy tünelleri yapılacak. Toplam bin kilometre yolu yapacağız. Projelerde istihdam edilen işçilere sadece bir ayda 450 milyon ücret ödüyoruz. Sadece bize değil, bizden sonraki yönetimlere de kolaylık sağlayacak bütçemiz var.”


Seçim öncesi istikrar vurgusu yapan Topbaş, “Kaderlerimiz birbirine bağlı. Kurumsal taassuplar kenara bırakılarak halk yan yana olması gerek” dedi. İstanbul’da servisçilerin plaka taleplerine değinen Topbaş, “İstanbul’da 40 bin servis var. Biz de ağabey olarak herkesi düşünmek zorundayız. İki ay içinde bir sistem ortaya koyacağız” dedi.


Yeni Akit


Geri Dön