24 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Yenişehir,Kanal İstanbul ve İFM canlılık getirecek!

Kadir Topbaş: Yenişehir,Kanal İstanbul ve İFM canlılık getirecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Türkiye'nin Onur ülkesi olması dolayısıyla gurur duyduğunu ifade etti...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş MIPIM'den konuşma yaptı. Türkiye'nin Onur ülkesi olması dolayısıyla gurur duyduğunu belirten Topbaş, tüm katılımcılara başarılar diledi. Topbaş küçük global köy dediğimiz dünyada her yer birbirine bağlı dedi. 


Topbaş; "Ayrıca rekabet yerine dayanışma ile beraberce yürüme hepimizin sorumluluğunda" ifadesini kullandı. Topbaş sözlerine şöyle devam etti; "Türkiye son 10 yılda ekonomik anlamda ciddi projelere imza attı. Dünya tarafından izlenen bir ülke oldu. İstanbul'un başarısı da rekabet olarak değil yardımlaşmayla ön plana çıkacak. 


Biz İBB olarak 8 yıl içine altyapı ve ulaşıma toplam 34 milyar dolar harcadık. 2013 yılı içinde de 4.5 milyar dolar harcamayı planlıyoruz. 


Tüm sektörler inşaat sektörleriyle beraber yürümeye başladı. Fuarda dünyadaki hızlı değişimin simgelerini görüyoruz. İstanbul doğru yatırımlar olarak gösteriliyor. Özellikle Finasmerkezi, Kanal İstanbul ve Yenişehir sektördeki canlılık ve hareketliliği oluşturacak. Kentsel dönüşüm ise özelikle inşaat sektöründe hareketlilik sağlayacak. İstanbul artık Türk ve yabancı tüm yatırımılar bekliyor. dedi.


Kübra GENÇ/Cannes 


Geri Dön