29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş yol bakım çalışmaları eleştirilerine tepki gösterdi!

Kadir Topbaş yol bakım çalışmaları eleştirilerine tepki gösterdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş birkaç gündür bulunduğu memleketi Artvin'den, eleştirileri yanıtladı



Köprüdeki bakım çalışması nedeniyle şehir içi ulaşım durma noktasına gelince eleştirilerden aslan payını alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş çok tepkili. 

Topbaş birkaç gündür memleketi Artvin'de. Kendisine 'Köprüler belediyeye değil, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne (KGM) bağlı olabilir. Siz yine de krizi İstanbul'dan yönetmelisiniz. Dönün' çağrısında bulunmuştum. 

Elbette günün konusu buydu. Başka yazarlarda da Topbaş'a yönelik eleştiriler vardı. 

Acaba ne düşünüyor, ne yapacak diye önce danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ ile konuştum. Daha önceki görüşmelerimizde 'Pazartesi işinin başında olacağı ve tedbir paketini bizzat açıklayacağı' söyleniyordu. Bu kez 'Cumartesi günü İstanbul'da olacak' bilgisini aldım. Ayrıca 'Başkan'ı beklemiyoruz. Kendisi talimat verdi, ek tedbirleri anında uygulamaya koyuyoruz' denildi.

Hatta Merter'deki koordinasyon toplantısına Karayolları Genel Müdürü'ne ulaşamadıkları için KGM'den kimse katılmamış. Seyyar büfe kurulmasına KGM daha önce karşı çıkıyormuş ama belediye 'Su ve sandviç dağıtımı, seyyar tuvalet gibi' uygulamalara geçme kararını almış. Yanardağ'a başkanla ilgili birkaç soru daha yönelttim. Sonra bir de Topbaş'ı aradım. Başkan'la uzun bir telefon görüşmesi yaptık. İşte değerlendirmeleri:


Üçüncü köprüye kimler karşı çıkıyor?

'İki kıtalı bir şehirde yaşıyoruz. İki ana aks var, yani iki köprümüz. Birisinde bakım zorunlu. Ne yapacağız? Üçüncü köprüye karşı çıkanlar şimdi ne diyecek? İşte ihtiyaç. İstemezükcüler...  Marmaray  projesini arkeolojik kazılar nedeniyle 4 yıl geciktirdiler. Ben mi sorumluyum? Ayrıca köprü bakım işi benim değil. Sorumluluk bakanlığımızın. O da bizim bakanlığımız. Üstümüzden atıyor değiliz ama gerçek bu. KGM yapıyor. O da Ulaştırma Bakanlığı'mıza bağlı. Gayet güzel açıkladılar. Mecburi çalışma. 'Alternatif yol' diyorlar. Biz çok yol yaptık. Tüneller inşa ettik. Sadece ulaşıma 24.3 katrilyon yatırım yaptık. Metroya 10 katrilyon harcadık. İnsaf etsinler. Deniz ulaşımının rakamlarına baktım, vatandaş ilgi göstermiyor, sadece yüzde on kapasite ile çalışıyor. 


'Herhalde başka başkan arayanlar var'

Topbaş, yaşananların tatsız olduğunu kabul ediyor. Ancak kendisine haksızlık yapıldığına inanıyor. Başkan olarak kendisini çok başarılı buluyor ve halka yakın siyaset izlediğini söylüyor. 'Niye Artvin'de? İstanbul'a neden dönmüyor?' soru ve eleştirilerine ise tepkili. Sözleri şöyle:

'O devirler geçti artık. İletişim çağındayız. Masada oturma dönemi bitti. Artvin'den her şeye hakimim. Saat başı bilgi alıyorum. Ekibim çalışıyor. Kurumsallaşmayı başardık. Bunun için tebrik edilmeliyim. 38 senedir siyasetin içindeyim. Halkla iç içeyim. Biraz önce Artvin'de dağda yürürken İstanbullu bir grupla karşılaştım. Aman ha başkanım, bizi bırakma, İstanbul'a büyük hizmetleriniz oldu, diyorlar. Medyaya bakıyorum herhalde başka başkan arayanlar var. Medya böyle yaparsa halkın güvenini kaybeder.'

Başkan Kadir Topbaş'ın düşünceleri böyle. Ben yine de kendisine 'Yerinizde olsam anında dönerim' dedim ama o benimle aynı düşüncede değil. Çile çeken insanlar hiç olmazsa yaşadıkları sorunun anlaşıldığını, mücadele verildiğini görmek istiyor.

Akşam/İsmail Küçükkaya



Geri Dön