29 / 03 / 2024

Kağıthane metro ve 3. Havalimanıyla uçacak!

Kağıthane metro ve 3. Havalimanıyla uçacak!

Ferko Line projesinin değerlendirme toplantısında açıklamalar yapan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Kağıthane'deki fiyatların metro ve yeni havalimanıyla yükseleceğini söyledi.




Ferko Line projesinin değerlendirme toplantısında konuşan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Kağıthane'nin metro ve yeni havalimanıyla uçacağını söyledi.

 

Kağıthane'de son dönemde yatırımlara hız verildiğini söyleyen Meriçten, "Kağıthane'ye hep iyi markalar girdi, ilçenin en büyük eksikliği ulaşımdı, şimdi o da çözülüyor. Ben Kağıthane'nin 1-2 yıl içerisinde yeni havalimanı ve metro projeleriyle uçacağını düşünüyorum. Levent'ten sonra ikinci değerli bölge olacak olan Kağıthane'de fiyatlar Maslak'ı geçecek." diye konuştu.

 

Yeni projelerine hız kesmeden devam edeceklerini de belirten Gökçe Meriçten, 2018'de 150 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi.

 

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı:
Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Mecidiyeköy Mahmutbey Metro Hattı'nın bir durağı da Kağıthane'de yer alıyor. 2018 yılının son çeyreğinde açılması planlanan metro hattı ile Kağıthane'nin değeri daha da artacak. 


Mecidiyeköy-Mahmutbey metro durakları:  
1-) Mecidiyeköy İstasyonu  
2-) Çağlayan İstasyonu  
3-) Kağıthane İstasyonu 
4-) Nurtepe İstasyonu  
5-) Alibeyköy İstasyonu  
6-) Yeşilpınar İstasyonu  
7-) Veysel Karani İstasyonu  
8-) Akşemsettin İstasyonu  
9-) Kazım Karabekir İstasyonu  
10-) Yeni Mahalle İstasyonu  
11-) Karadeniz Mahallesi İstasyonu  
12-) Tekstilkent İstasyonu  
13-) Yüzyıl İstasyonu  
14) Göztepe Mahallesi İstasyonu  
15-) Mahmutbey İstasyonu

 

3. Havalimanı'nda son durum:
29 Ekim 2018’de açılacak olan 3. Havalimanı'nda inşaat hız kesmeden devam ediyor. İnşaatın yüzde 74 tamamlandığı dev proje dünyanın en büyük havalimanı olacak. 4 etaptan meydana gelecek olan havalimanının tüm etapları tamamlandığında toplam 6 pist hizmet verecek. 

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön