25 / 04 / 2024

Kağıthane ve Sultanbeyli'den ev alan 5 sene sonra kazanmış olacak!

Kağıthane ve Sultanbeyli'den ev alan 5 sene sonra kazanmış olacak!

İnşaat sektörünün öncü firmalarından Sur Yapı'nın patronu Altan Elmas'a göre Avrupa yakasında Kağıthane ile Anadolu yakasında Sultanbeyli'den bugün ev alan 5 sene sonra kazanmış olacak.



İnşaat sektörünün öncü firmalarından Sur Yapı'nın patronu Altan Elmas'la konut alacaklara ışık tutacak konuları masaya yatırıldı. İstanbul'un merkez semtlerinin çok gelişeceğini söyleyen Altan Elmas, "Bir de ana merkezlerin yanı başında unutulmuş alt merkezler var. Mesela Kağıthane, Eyüp, Bayrampaşa ve Topkapı. Bu bölgeler hızla merkez haline gelecek ve alıcılarına kazandıracak" dedi. 


Konut alırken metroya dikkat 


Metro projelerinin bölgelerin kaderini değiştirdiğini vurgulayan Altan Elmas, "Metro güzergahındaki konutların fiyatları arttığı gibi kiralık konutlara da talep yüksek oluyor" dedi. îşte Elmas'ın önerisi, "Ev alacaksanız metro akslarını takip edin. Ulaşım Müdürlüğü'nün haritalarına bakıp, önümüzdeki dönemde nerelere metro hattı yapılacağına bakm. Gelişecek bölgeleri de görmüş olursunuz." 



Altan Elmas kimdir?


Altan Elmas 1969 Erzincan doğumlu Altan Elmas, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. Okulunu bitirir bitirmez inşaat işlerine başladı. 1993'te Altunizade'de 10 katlı bir apartmanı alarak, sermaye yaptı ve 1997'de Sur Yapı yı kurdu. Şirket bugüne kadar konuttan AVM'ye, ofisten endüstriyel tesise kadar çok sayıda inşaata imzasını attı. 


'Konut fiyatları artıyor faizleri beklemeyin' 


Altan Elmas'a göre ev alıcısının konut kredi faiz oranlarının düşmesini beklemesinin anlamı yok. Konuyu ise şu örnek açıklıyor, "Toplamda 10 yıllık bir kredide yüzde 15 ya da 20'lik fark ödersiniz. Öte yandan bekleyip almadığınız konutun fiyatı da 1 yılda yaklaşık yüzde 20 artar. Kâr edeceğim derken zarara uğramayın.


"ISPARTAKULE'YE SÜRPRİZ PROJE''


Sur Yapı, yeni dönemde Ispartakule'de proje inşa edecek. Yeni projenin müjdesini veren Altan Elmas, yaklaşık 200 milyon liralık yatırım değerine sahip olacak projede 350 daire ve mağazaların yer alacağını belirtti. 


GÖLBAHÇE'DE FIRSAT VAR


2016'da Sancaktepe, Topkapı, Koşuyolu, Ümraniye ve Sultanbeyli'de 6 yeni proje hedefleyen Sur Yapı, Mart'ta Sultanbeyli Gölbahçe Evleri'ni satışa çıkardı. Sur Yapı, tdilia ve İlkbahar Evleri'nden sonra Sultanbeyli'de bu kez Gölbahçe Evleri'ni yapıyor. 6 blokta 227 daireye yer verilen Gölbahçe'de satışlar sürüyor. 2+1 70 metrekare daireler, 1+1 fiyatma yani 275 bin liradan satılıyor. 60 ay vade farksız ödeme fırsatının bulunduğu projede tamamı peşin ya da banka kredili ödemelerde yüzde 10 lansman indirimine ek yüzde 10 indirim daha sağlanacak. Şirket öte yandan Beykoz, Ataşehir, Gaziosmanpaşa ve Ümraniye'deki kentsel dönüşüm projelerinde çalışmalarını sürdürüyor. 




Posta


Geri Dön