20 / 04 / 2024

Kağıthane'de kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız!

Kağıthane'de kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Bu alanla ilgili kısa vadede boşlatılan 24 bina ile birlikte mevcutta yarım kalan kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız" dedi...



İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin,  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ile çöken bina dolayısıyla Afet ve Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürülen Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

- "Kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız"

TOKİ Başkanı Ömer Bulut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla görevlendirildiklerini ve dün itibariyle sahaya intikal ettiklerini ifade etti.

Bulut, Bakanlığın ilgili genel müdürlükleriyle TOKİ'nin teknik elemanlarıyla sahada ön incelemelerini tamamladıklarını söyledi. Bulut, "Toplam 24 binadan vatandaşlarımızı çıkardık. Binalarımızdan biri kendiliğinden yıkıldı, diğeri bizim kontrolümüz altında yıkıldı. Şükür herhangi bir can kaybımız yok. Özel bir firma tarafından yapımı devam eden bir kentsel dönüşüm projesi var. Bir bloğu bitirilmiş, diğer bloğun kazı çalışmaları tamamlanmış." dedi.

Bulut, kazı çalışmalarında bir blokta kazıklı istinat yapılırken, diğer blokta ankrajlı sistem uygulandığını söyledi. Bulut, sözlerine şöyle devam etti;

"Yerinde yaptığımız incelemede ankrajların zeminde sağlam olduğunu, beton bölgesinde sıyrıldığını görüyoruz. Jeolojik araştırmalarımızla birlikte zemini emniyete alacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu maksatla sondaj çalışmasına hemen başladık. 8 metreye kadar sondajı yaptık. Bunu 40 metreye kadar tamamlayarak burada zemini güvenli şekilde, inşa edilebilir şekilde projelendirme ve inşaat faaliyetlerimiz başlayacak. Bununla birlikte buradaki yapı stoğuna baktığımızda genel olarak kentsel dönüşüme tabi tutulması gereken bir yapı stoğu söz konusu. Burada bir kentsel dönüşüm söz konusu. Sadece bu alan değil, belki Kağıthane'nin diğer alanlarında da projelere başlayacağız. Bu alanla ilgili kısa vadede boşaltılan 24 bina ile birlikte mevcutta yarım kalan kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız." 


Kağıthane'de kira ve taşınma yardımı yapılacak!
 


Geri Dön