28 / 03 / 2024

Kağıthane'de 'riskli alan' ilanı!

Kağıthane'de 'riskli alan' ilanı!

Kağıthane'de bir binanın çökmesi sonucunda faciadan dönülen Yahya Kemal Mahallesi sınırları içinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.



İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Kağıthane'ye bağlı Yahya Kemal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların "riskli alan" ilan edilmesine karar verildi.

Söz konusu karar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2'nci ve ek 1'inci maddeleri gereği tarafından verildi.

Kağıthane de riskli alan ilanı!

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yahya Kemal Mahallesi'nde Akıncı Sokak üzerinde bulunan inşaat alanındaki kazı çalışmaları sonucunda önce istinat duvarı ardından da bir bina çökmüştü. 

Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda büyük panik yaşanmıştı. Olay sonucunda yetkililerin incelemesi sonucunda çökmek üzere olan bir bina da iş makineleriyle kontrollü olarak yıkılmıştı. Facadan dönülen olay sonrasında alan üzerinde bulunan hasar gören 24 bina hakkında da yıkım kararı verilmişti.

Kağıthane de riskli alan ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, Kağıthane'de istinat duvarının çökmesi sonucunda saha incelemesi yaptıklarını kaydederek, 42 bin metrekarelk alanda 176 binanın bulunduğu bölgeyi kentsel dönüşüm projesi olarak belirlediklerini açıkladı.

Kağıthane de riskli alan ilanı!


Geri Dön