29 / 03 / 2024

Kağıthane'de, Türkiye'nin 17. organik pazarı açıldı!

Kağıthane'de, Türkiye'nin 17. organik pazarı açıldı!

Türkiye'nin 17'nci, ilçenin ilk organik pazarının açılışı vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Çeliktepe kapalı pazar yerinde hizmete açılan organik pazarda, ilk gün oldukça yoğun ve hareketli geçti...




Kağıthane Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da kimyasallardan uzak bir hayat sürmek isteyen vatandaşlar için kurulan ekolojik pazarların sayısının gün geçtikçe artıyor. Daha doğal ürünleri, denetlenen üreticiden almak isteyen vatandaşlara yönelik bir müjde de Kağıthane'den geldi. 


Türkiye'nin 17'nci, ilçenin ilk organik pazarının açılışı vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.


Çeliktepe kapalı pazar yerinde hizmete açılan organik pazarda, ilk gün oldukça yoğun ve hareketli geçti.


Pazarın açılış töreninde konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Türkiye'nin 17'nci organik pazarının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, üreticilerin, organik sertifikalı ve sürekli denetimi yapılan organik ürünleri bağlarından bahçelerinden buraya getireceğini kaydetti.


Üreticilerin pazarda, hem nasıl üretim yaptıklarını anlatacaklarını hem de burada ürünlerini vatandaşlara sunacaklarını aktaran Kılıç, Kağıthanelilerin pazar günleri buradan, diğer günlerde ise semt pazarlarından alışverişlerini yapabileceklerini belirtti.


Kağıthanelilerle pazarı gezerek üreticilerden ürünlerin yetiştirilişi ve pazara gelişi hakkında bilgi alan Kılıç, pazardaki bazı ürünlerin de tadına baktı.



AA


Geri Dön