19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Andırın Devlet Hastanesi için prefabrik bina yapıldı!

Kahramanmaraş Andırın Devlet Hastanesi için prefabrik bina yapıldı!

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Andırın İlçe Devlet Hastanesinde yapımı gerçekleştirilen Prefabrik bina hizmete girmiştir.



Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, 2016 yılında Andırın İlçesinde 30 yataklı yeni hastane inşaatının yatırım planına alındığı belirtti. 


Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yerinde değerlendirme sonucunda yeni hastane bina inşaatının, mevcut hastane arsası üzerine yapılması uygun görüldüğünü ifade ederek, "Bu alanda bulunan lojman binası, çamaşırhane, depo ve şoför odası olarak kullanılan yaklaşık 150 m2 alanın yıkılması neticesinde, depo alanı, çamaşırhane ve personel odalarına ihtiyaç duyulmuştur" dedi. Bu nedenle Genel Sekreterlikçe destek hizmetleri ve personel odaları ihtiyacının karşılanması, birbirinden ayrı kısımlarda olan depoların tahizmete agldı şınması, depolardan boşalan yerlerin sağlık hizmetine kazandırılması amacıyla 250 m2 alana prefabrik bina inşa edilerek, hasta ve çalışanların daha ferah ve geniş alanlara kavuşmasının sağlandığını dile getirdi. Genel Sekreter Yancar, Bakanlıkça yeni binanın proje ihalesinin yapılarak sözleşmeye bağlandığını, projenin tesliminden sonra yapım ihalesine çıkılacağını, yeni binanın temellerinin atılması için inşaat alanındaki ağaçların taşınması ile birlikte hazırlıkların tamamlandığını da sözlerine ekledi.




Kahramanmaraş'ta Bugün


Geri Dön