19 / 04 / 2024

Gölcük Devlet Hastanesi için imar planı tamam!

Gölcük Devlet Hastanesi için imar planı tamam!

Gölcük’ün yeni devlet hastanesi için süreç hızlı işliyor. Hastanenin imar planları komisyondan geçti, meclis onayı sonrasında ihale aşaması başlayacak.



Kentimizin en büyük hipermarketlerinden biri olan, uzun yıllar Gölcük Değirmendere’de hizmet veren Migros bir süre önce kapılarını kapatmış aynı bölgede çok daha küçük bir binaya taşınmıştı. D-130 karayolu üzerinde kalan Migros arazisinin ne olacağı kısa bir süre tartışıldı. Yetkililer Migros binasının bulunduğu alana ek olarak bölgedeki askeri alandan 52 dönümlük bir arazi tahsis etmiş ve bu geniş alanda Karamürsel, Gölcük ve Başiskele ilçelerine hizmet verecek yeni bir devlet hastanesi yapma kararı almıştı. 


İHALE YAKIN 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu önceki gün toplandı. Eylül ayı meclis toplantısı öncesinde pek çok konuyu görüşen komisyonda Gölcük’ün yeni devlet hastanesi de gündeme geldi. 300 yatak kapasiteli olması beklenen hastanenin imar plan tadilatlarıyla ilgili rapor, komisyon üyeleri tarafından onaylandı. CHP’li üyelerin de ‘olur’ oyu verdiği komisyon toplantısında hazırlanan rapor önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek meclis toplantısında onaylanacak. Hastane ile ilgili kısa süre içerisinde ihaleye çıkılması bekleniyor.


Kocaeli Barış Gazetesi


Geri Dön