29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Büyükşehir'den çocuk kütüphanesi müjdesi!

Kahramanmaraş Büyükşehir'den çocuk kütüphanesi müjdesi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Necip Fazıl Kültür Merkezi arka kısmında yapımı süren yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Güngör, bölgeye bütüncül bir kültür merkezi kazandıracaklarını açıkladı.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Necip Fazıl Kültür Merkezi arka kısmında bulunan yapının yıkılma kararının verilmesinin ardından kısa sürede yıkım işlemleri başlatacaklarını açıkladı. Yapılan yıkımı bölge de inceleyen Başkan Güngör Yıkılan yapının yerine kültür merkeziyle tamamen bütünleşecek bir yapının yapılacağını sözlerine ekledi.

Manşet 46'da yer alan habere göre; Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi arka kısmındaki alanı, Hz. Yunus Camii yanında bulunan alanla bir araya getirip yeni bir meydan düzenlemesi yapacaklarını açıklayan Başkan Güngör, şu açıklamalarda bulundu:

“Necip Fazıl Kültür Merkezimiz özellikle gençlerimiz tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Burada gençlerle yaptığımız istişarelerde gençlerimiz bizden daha fazla mekan istemişlerdi. Arka tarafta atıl vaziyette bulunan anfi tiyatronun yıkımının ardından eskiden TEMA binası olarak kullanılan alanı da buraya katarak öncelikle bir ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize hitap edecek bir çocuk kütüphanesi oluşturacağız. Geri kalan alanı da Hz. Yunus Camii civarındaki alanla birleştirerek, oturma mekanları, konferans salonları, kütüphane ve kafeteryası ile bütüncül bir kültür merkezi oluşturacağız. Çalışmalarımıza başladık. Bir yıl gibi bir süre içerisinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.” 

Başkan Güngör yaptığı incelemeler sonrasında bölgede esnafları da ziyaret edip bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.


Geri Dön