26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi'nden 8.6 milyon TL'ye satılık 13 arsa!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi'nden 8.6 milyon TL'ye satılık 13 arsa!

Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş ili, Dulkadiroğlu ilçesi, Yenişehir Mahallesi'nde yer alan 13 arsayı 8 milyon 619 bin 14 TL'ye satıyor...



Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı tarafından, Kahramanmaraş ili, Dulkadiroğlu ilçesi, Yenişehir Mahallesi'nde yer alan 13 arsa 18 milyon 619 bin 14 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 28 Ocak tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İlan metni:

DULKADİROĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN ARSA SATIŞ İLANI

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi nden 8.6 milyon TL ye satılık 13 arsa!

1.Yukarıdaki tabloda özellikleri ve ihale bilgileri belirtilen mülkiyeti Dulkadiroğlu Belediyesine ait taşınmazların satış ihalesi 2886 sayılı Devlet ihale Kanunun 45.maddesi gereğince Açık Teklif usulü belirtilen tarih ve saat’te, Aslanbey Mahallesi 7084. Sokak Kamu Külliyesi Dulkadiroğlu Belediyesi Hizmet Binası adresindeki Dulkadiroğlu Belediyesi Encümen salonunda yapılacaktır.

2.İhale ile ilgili şartnameler 50,00 TL karşılığında (şartname bedeli Mali Hizmetler Müdürlüğüne ödenecektir.) İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden alınabilir. Şartname bedeli ödemeyenler ihaleye katılamayacaklardır.

3.İhale ile mülkiyeti satılacak taşınmazın geçici teminat tutarı yukarıdaki tabloda belirtilmiş olup, nakit olarak ödenecekse ihale saatinden önce Dulkadiroğlu Belediyesinin Vakıflar Bankası Kahramanmaraş Çarşı Şubesinde bulunan TR58 0001 5001 5800 7302 0607 34 iban nolu hesabına yatırılarak işin adı ihale kayıt numarası ve teminat türü belirtilecektir.

4.Satış şartnamesinde belirtilen hususlarla taşınmaza ait dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatları alıcı aynen kabul etmiş sayılır. İhalenin kesinleşmesinden sonra ihale uhdesinde kalanlar, satış şartnamesine aykırı bir talepte bulunamazlar.

5.İhaleye katılacaklar taşınmazın her türlü imar planı ile ilgili durumunu ayrıca araştırmış ve kabul etmiş olarak ihaleye katıldığı kabul edilecektir.

6.İhtilafların çözümünde Kahramanmaraş Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

7.Satıştan mütevellit bütün vergi, resmi harç, ilan giderleri54, tapu harçları, alım satım giderleri, tellaliye gibi ödenmesi gereken her türlü giderler alıcıya ait olup, alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecektir.

8.İhale Komisyonu (Encümen) gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Encümen’ce uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise; İta Amiri’nin Onay’ını takiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta Amiri’nin ihaleyi onaylamaması halinde, iştirakçi idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.

9.İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.

10.GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
 a)Tedavüldeki Türk parası
 b)Maliye Bakanlığınca belirlenen Bankaların verecekleri süresiz teminat mektubu

 c)Devlet tahvili ve Hazine kefaletlerine haiz tahviller
 d)Özel Finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları

11.İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İHALE ÖNCESİ İHALE KOMİSYONUNA TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER;
İkametgâh belgesi,

Geçici teminat belgesi; açıklama olarak işin adı, ihale kayıt numarası teminatın türü belirtilecektir.

İhale şartname bedelinin ödendiğine dair makbuz;

İhaleye istekliler adına vekâleten iştirak edilecek ise, istekli adına teklifte bulunan kimselerin noter onaylı vekâletnameleri ve imza beyannamesi aslını getirecektir.

2886 sayılı yasa gereğince ihale yasaklısı olmadığına dair yazılı beyanı;

Tüzel kişi olması halinde yukardaki maddelere ilaveten, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevleri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir ticaret Sicil gazetesinde bulunmaması halinde, bilgilerin tümünü gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri;

Ortak girişim olması halinde iş ortaklık beyannamesi;

12.Taşınmazın ihaleden önce bulunduğu yerde görüldüğüne ve görüldüğü haliyle kabul edildiğine dair yazılı beyan verilecektir.

13.İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte yetkilidir.

 İlgililere ilanen duyurulur.             


Geri Dön