28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile kazandırılması planlan Sağlık Turizmi Merkezi’nin yapımı için sözleşme imzalandı.



Kahramanmaraş Ekinözü ilçesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile sunulacak Sağlık Turizmi Merkezi’nin yapımı için imzaları atıldı.

Elbistan'ın Sesi Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ekinözü Kaymakamlığı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) hibe desteği ve Ekinözü Belediyesi’nin katkıları ile hayata geçirilmesi planlanan Sağlık Turizmi Merkezi projesinin ihalesi tamamlandı.

Birçok hastalığa şifa kaynağı olarak gösterilen ‘acı su’ ve peloid çamuruna ev sahipliğinde gerçekleşen Ekinözü’nü, modern bir tesise kavuşturmayı planlayan proje, toplamda 1200 metrekare kapalı alana sahip olacak. Sağlık Turizm Merkezi’nde kadınlar ve erkekler için ayrı olmak üzere; 2 adet Türk hamamı, 2 adet havuz, 2 adet sauna odası, 2 adet buhar odası, 2 adet peloid kürü-mineralli su uygulama- masaj odası, 2 adet fitness odası, dinlenme odaları, kafeterya, ve mescit bulunacak. 

Bu modern tesisin ihalesi tamamlanıp yapımına başlanması planlanan sözleşme, Ekinözü Kaymakam Vekili Cihat Koç ile yüklenici firma temsilcisi tarafından imza atıldı. Ekinözü Kaymakam Vekili Cihat Koç, Sağlık Turizmi Merkezinde havuz, sauna, hamam, çamur odaları, tuz odaları bulunacağını kaydetti.

Kaymakam Vekili Koç, “İlçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağı düşünülen merkezin yerli ve yabancı birçok turisti ilçemize çekeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Geri Dön