29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu 2018'de tamamlanacak!

Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu 2018'de tamamlanacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, inşaatı devam eden Kuzey Çevre Yolu'nda incelemelerde bulundu.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu'nda incelemelerde bulundu.


Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Kuzey Çevre Yolu’nda incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, yol güzergâhında yer alan Gazi Kışlasıyla ilgili kısımda da izinlerin alınarak çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.


Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “ Kuzey çevre yolunda birkaç noktada çalışmalar devam etmekte. Yaklaşık 30 km bu güzergâh. Şehrin en doğusu Gaziantep yolundan başlayıp Kılavuzlu mevkiinde Kayseri yoluna bağlanacak. Şehrin doğusuyla batısını bağlayacak. Şehrimiz için çok önemli bir arter. En önemli kısmı da Gazi Kışlasıydı. Gazi kışlasından da izin aldık, şuan orada da çalışmalarımız devam edecek projelerimiz bitmek üzere.  İnşallah Gazi Kışlasından da yolu bağlayarak şehrimizin doğusuyla batısını kuzeyden bağlamış olacağız. Onlarca iş makinamız çok hızlı bir şekilde bu bölgede birkaç yerde çalışmakta. Hedefimiz yolun önemli bir kısmını 2017 yılı içerisinde, tamamını da en geç 2018’de bitirip trafiğe açacağız. Gazi Kışlası’ndan geçiş çok önemliydi hamdolsun izni aldık geçişle ilgili projeleri hazırlıyoruz yakın zamanda da protokolü imzalayacağız ve yolumuzu Gazi Kışlası’ndan geçirerek şehrin doğusuyla batısı arasında sürekliliği sağlamış olacağız. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun.” dedi.


Başkan Erkoç açıklamasında Kahramanmaraş’ın ulaşım problemlerinin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleriyle 2017 yılı itibariyle önemli ölçüde azalacağını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Yol yapım çalışmalarımız devam etmekte. Bir kaç noktada köprülü kavşaklar başlayacak. Bir taraftan karayollarından talep ediyoruz, bir taraftan da büyükşehir olarak biz yapıyoruz. İnşallah ulaşım projelerimizle 2017 sonu itibariyle Kahramanmaraş’ta ulaşım önemli ölçüde rahatlamış olacak. Vatandaşlarımıza bize göstermiş olduğu güven ve teveccüh için tekrar teşekkür ederim.”



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön