23 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Nazım İmar Planı’nda sosyal ve kültürel donatı alanlarını artırdı!

Kahramanmaraş Nazım İmar Planı’nda sosyal ve kültürel donatı alanlarını artırdı!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek Elbistan’a ait 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le görüştü…



Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Nazım İmar Planı’nı hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e bilgi verdi.

Elbistan’ın Sesi’nde yer alan habere göre; revizyondan geçirilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda kentin ihtiyacını karşılayacak sosyal ve kültürel donatı alanlarını artırdı. Ayrıca yeşil kuşak projesine zemin oluşturacak rekreasyon alanları tanımlandı.

Gelişme konut alanlarında en yüksek 6 kat iken revizyon imar planı notlarında yapılan yeni düzenleme ile 8 kata çıkarıldı. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 50 metre olarak belirlediği taşkın alanı sınırı 34 metre olarak yenilendi. Kullanımı yoğun olan caddelerde konut ve ticaret alanları artırıldı. Kent genelinde spor alanları çoğaltıldı. Küçük sanayi sitesinde sorun teşkil eden asma kat problemin çözebilmek için yoğunluklar yeniden düzenlendi. Küçük sanayi sitesinin mevcut alanın yetersiz olduğundan alanında genişletilme yapıldı.

Kahramanmaraş Nazım İmar Planı’nda sosyal ve kültürel donatı alanlarını artırdı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilçeye gerçekleştirdiği ziyarette Elbistan Belediyesi’nce hazırlanan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’le birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Gürbüz, Başkan Güngör’ü imar planı üzerindeki değişiklikleri, yerinde incelemelerle anlattı. Elbistan’a at 1/5000 ölçekli Revizyon İmar Planı’nın önümüzdeki ay yapılacak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesinin planlandığı öğrenildi.

Kahramanmaraş Saçaklızade Mahallesi dönüşüyor!

 

 


Geri Dön