19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi’nde yıkımlar tamamlandı!

Kahramanmaraş Sarayaltı Caddesi’nde yıkımlar tamamlandı!

Yol yapım ve genişletme çalışmalarını son sürat sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kamulaştırılan alanlardaki binaları yıkıyor.



Kent genelinde yol yapım ve genişletme çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir taraftan kamulaştırılan alanlarda yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yıkım çalışmaları yapılan alanlarda da düzenleme çalışmalarına da devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir'in hazırladığı Ulaşım Planı kapsamında Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon sistemi yeniden kuruluyor.

Bu kapsamda kentin, Kentsel Sit Alanından geçmekte olan Sarayaltı Caddesi'nin (Sarayaltı Cami- Kanlıdere Köprüsü- Boğazkesen Cami arası) daha etkin kullanımı önem arz ediyor. 18 metre genişliğinde planlanan cadde mevcut durumda 8 metre genişliğinde kullanılabiliyor. Yapılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında Eski itfaiye Kavşağından Postaneye uzanan koridorda 18 metre 2 gidiş 2 geliş yol standardı sağlanacak. Bu kapsamda Sarayaltı Caddesi’nde yıkım çalışmalarını tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yıkım çalışmaları yapılan alanlarda yol ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Diğer bir yandan İsapanlı-Kuyucak-Haydarlı güzergahında yeni yapılacak 12 metre genişliğindeki yol çalışmalarında da İsapanlı Mahallesi’nde yıkım çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu güzergahta da çalışmalarını da devam ediyor.


Geri Dön