19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş yatırımlarıyla dünya kenti olacak!

Kahramanmaraş yatırımlarıyla dünya kenti olacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi projesiyle sadece gözleri değil gönülleri de dolduruyor. Başkan Fatih Mehmet Erkoç "Amacım tarihine, kültürüne ve sosyalliğine yakışır ve yaşanabilir Kahramanmaraş oluşturmak" dedi



Kahramanmaraş'ın bir dünya kenti olması hedefiyle Büyükşehir Belediyesi olarak 7/24 heyecanla çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Fatih Mehmet Erkoç "Yatırımlarımız ve projelerimizi 'Marka olmuş dünya kenti Kahramanmaraş' hedefiyle yapıyoruz, tüm şehir bu hedefe yönelik olarak planlıyoruz. İl genelinde bu hedefe yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Kadim medeniyetlerinin ruhu olan, özellikli bu şehirde yaşamak, Kahramanmaraşlı olmak bir onurdur" dedi. 


"GÖNLÜMÜZÜ BU ŞEHRE YAYDIK" 

SABAH okurları için arkadaşımız Sırrıberk Arslan'a konuşan Fatih Mehmet Erkoç, göreve geldiği günden bu yana ekibiyle birlikte Kahramanmaraş'ta bir o yana, bir bu yana var güçleriyle koşturduklarını kaydetti. Erkoç, "Şehrin sokaklarıyla, binalarıyla, yaşlılarıyla, gençleriyle, çocuklarıyla, futboluyla, düğünüyle, çiçekleriyle, çöpleriyle, havasıyla, suyuyla, şarkıları, ağıtlarıyla, barajıyla, ağacıyla, yoksuluyla zenginiyle, üstüyle, altıyla, şenliğiyle, kederiyle, toprağıyla, taşıyla, kuşlarıyla, kedileriyle, gecesi, gündüzüyle… Bu şehrin her şeyi ile hemhal olduk. Bilgimizi, enerjimizi, gönlümüzü, ümitlerimizi, heyecanlarımızı bu şehre yaydık. Tek isteğimiz Kahramanmaraş güzelleşsin, kalkınsın, serpilsin, yücelsin, alkışlansın, sevilsin. Bunun için çalıştık. Allah'a hamd olsun, her şey iyiye gidiyor. Emeklerimiz, heyecanlarımız ziyan olmuyor. Kahramanmaraş'ımız günden güne, gözle görülür bir şekilde güçleniyor, Akdeniz'in parlayan yıldızı haline geliyor" diye konuştu. 


HAYALLERİN ÖTESİNE YÖNELİYORUZ 

Başkan Erkoç şöyle devam etti: "Önümüzde yeni ufuklar açılıyor, şehrimiz adına, kendimizi aşarak, hayallerimizin de ötesinde kazanımlara yöneliyoruz. Bir iki örnek verecek olursak, Türkiye'nin en kapsamlı Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı. Şehrimizin doğal güzelliklerini öne çıkaralım dedik, Menzelet Barajı Rekreasyon Alanı, Ağcalı Rekreayon Alanı, Gayberli Rekreasyon Alanı gibi bölgemizin ve Türkiye'nin en büyük rekreasyon alanları ortaya çıkmaya başladı. Kayakta Türkiye'de marka olacak olan Ahir Dağı Yedikuyular Kayak Merkezi için uygulama ihalesi aşamasına geldi. Kentsel dönüşüm çalışmaları yapalım dedik, Gayberli - Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahalleleri ve Yusuflar Mahallesi (Tekke) kentsel dönüşüm projeleri gibi Türkiye'ye örnek gösterilen dönüşüm projeleri gerçekleşti. Önceliğimiz eğitim dedik, merkezde ve ilçelerimizde ilkokullar, ortaokullar, liseler, yatılı bölge okulları, spor salonları gibi 20 milyon TL'ye yakın yatırım ortaya çıktı. 'Büyükşehir Her Yerde', şehirde ne varsa ilçelerde de o olacak dedik, mesire alanları, parklar, 112 acil servis istasyonları, kütüphaneler, taziye evleri, tarım destekleri, sıcak asfalt ve yeni yollar gibi hizmetler ilçelerimizde hayata geçiriliyor." 


"BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİRİZ" 

Erkoç "Biz biriz, hep birlikte büyükşehiriz. Kalkınmışlığımız, modelleşmemiz, turizm atağımız, her şeyimizle biriz ve beraberiz. Planladığımız yatırım ve hizmet programlaması sabahtan akşama gerçekleşmesi mümkün değil. Alelacele değil, düşünülmüş en doğru ve en rantabl olanı bulunup, kamuoyundan destek ve haklılık görecek projeleri hayata geçirmeye başladık. Ünlü düşünür Tolstoy 'İki güçlü savaşçı vardır, bunlar sabır ve zamandır' der. Bizim için de, belki zaman alıyor yapımına başladığımız projelerimiz ama yarın tamamlandığında ne kadar özverili ve meşakkatli bir çalışma yaptığımızı herkes görecek ve bize hak verip 'Allah razı olsun' diyecekler. Biz de zaten buna talibiz" diye konuştu. Büyükşehir olarak sadece merkezde değil kırsal kesim ve tüm ilçeler dâhil her yerde hizmet verdiklerini söyleyen Fatih Mehmet Erkoç, şunları kaydetti: "Kahramanmaraş genelinde asfalt, yeni yol açım ve bakım çalışmalarımız 7/24 devam ediyor. Çalışmalarımız kapsamında Kahramanmaraş'ı ilçe ilçe, mahalle mahalle asfaltla donatıyoruz. Yolu olmayan, asfaltı bulunmayan hiçbir yerin kalmaması için süratle çalışıyoruz. İl genelinde 520 kilometrelik stabilize yol çalışması yaptık. Kent genelindeki yol açım ve asfalt çalışmaları için bugüne kadar 40 milyon TL'ye yakın yatırım yaptık." 


SEYYAR HAVUZLAR KURULDU 

İl genelinde kurdukları 10 asfalt şantiyesi ve ihale yoluyla Büyükşehir hizmet ağında bulunan 6 bin 380 kilometrelik yolda sorunsuz bir kullanım sunmanın, en büyük hayalleri olduğunu kaydeden Başkan Fatih Mehmet Erkoç, "550 bin metrekare beton parke ve bordür döşemesi gerçekleştirdik.  Adana  Servis Yolu'nda kamulaştırma sorununu çözüp bina yıkımlarını yaparak günlük 30 bin kişiye hizmet veren bir yol haline getirdik. Ulu Cami Tünel Kavşak Projesi ile Tünel Kavşak projelerimize start verdik. Andırın, Afşin, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimize kütüphaneler, taziye evleri, sosyal tesisler, parklar ve mesire alanları, eğitim yatırımları, içme suyu isale hatları gibi birçok hizmet götürdük. Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte 112 acil servis istasyonları yaptık. Yaz Spor Okulları kapsamında tüm ilçelerimizde seyyar havuzlar kurduk. İlçelerimizde, elma ve çilek fidan dağıtımları, tarımsal üretim seminerleri gibi tarım destekleri çalışmaları yapıyoruz'' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç şöyle devam etti: "Gayberli, Hacıbayramveli ve Malikejder mahallelerinde 30 hektarlık bir alanda gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmaları, Sayın Bakanımızın da takdirini kazanan, bu alanda Türkiye'ye örnek gösterilmiş bir çalışma. "Eski günleri tekrar bir hatırlayın, gecekondu yıkımları için polis giderdi, teknik araç giderdi, halkımız çaresiz bir şekilde elinde mazot bidonuyla çıkar, çatı katında protesto eder kendini yakmaya kalkardı. Eski Türkiye'de tablo böyleydi ve herkes haykırırdı, "Devlet nerede, devlet niye gelmiyor, devlet evimize niye sahip çıkmıyor" diye. Burada gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışması aynı zamanda Yeni Türkiye'de milletimize, halkımıza duyduğumuz saygının bir göstergesidir. Kentsel Dönüşüm Alanı'nda 410 bina bulunuyor, bu binalarda yaklaşık 3 bin vatandaşımız yaşıyor. Vatandaşlarımızla anlaşılarak 100 milyon TL'ye yakın kamulaştırma bedeli ödendi. Riskli alanda bulunan 1550 gayri sıhhi evin yıkımını gerçekleştirdik. Şehrin girişinde görüntü kirliliği de oluşturan bu metruk haldeki alanı tamamen ortadan kaldırarak 40 bin metrekarelik bölümünü ücretsiz açık otopark alanı yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Geri kalan alanda ise modern park, oyun alanları ve botanik park gerçekleştirme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Vatandaşlarımız bize güvendi, evi kamulaştırılmayan vatandaşlarımız belediyemize başvurarak kendi evlerinin de kamulaştırılmasını istiyorlar. Hem kendileri kazandı. Hem mahalle kazandı. Hem Kahramanmaraş kazandı. Hep birlikte kazandık. Kentsel dönüşüm alanında kazanılan bu başarı, hepimizin yüz akı olacak." 


EĞİTİME 20 MİLYON 

Kahramanmaraş'ı geleceğe taşıyan projeleri bir bir hayata geçiren Fatih Mehmet Erkoç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, kentin yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmak için çalışırken eğitim alanında 20 milyon TL'lik yatırım yaptı. Başkan Erkoç, "Şehrimizde yaşam kalitesini arttırmak adına yaptığımız her yatırımda, eğitim en büyük önceliğimiz oluyor. Okul ve eğitim bizim için yol, su, asfalt, altyapı kadar önemli bunu öngörmek ve öncülüğünü yapmak da bizim görevimiz. Valiliğimiz ile yaptığımız protokol gereği 20 milyon liralık yatırımlarımıza start verdik. 24 derslikli Onikişubat Saçaklızade Ortaokulu, 12 derslikli Onikişubat Oruç Reis Mahallesi İlkokulu, 24 derslikli Dulkadiroğlu Yahya Kemal Mahallesi Pansiyon ve İmam Hatip Lisesi, 12 derslikli Elbistan Esentepe Ortaokulu, 24 derslikli Türkoğlu Atatürk Yatılı Bölge Okulu, 12 derslikli Pazarcık Yavuz Selim İlkokulu ve Onikişubat Hacı Bayram Veli Spor Salonu inşaatları hızla devam ediyor, inşallah hepsini en kısa zamanda bitireceğiz" dedi. Yeşile ve doğaya verilen önemin bir ülkenin gelişmişliğiyle eş değer olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Başkan Erkoç, "Yapımı devam eden dev rekreasyon alanlarına, kısa süre içinde başka rekreasyon alanları ve parklar da ilave edilecek. Yemyeşil alanları, çocuk oyun grupları, yaşlılar, gençler, kadınlar için sosyal mekanları, gezi parkurları ve spor alanlarıyla bu parklar Kahramanmaraşlıların dinlenme, eğlenme ve piknik özlemlerini giderecek. Bu özelliklere sahip olan 130 bin metrekarelik Menzelet Barajı Rekreasyon Alanı, baraj kenarında uzanan muhteşem göl manzarasıyla prestij parklarımızdan biri olarak yakın bir tarihte hizmete girecek. Şehrin girişinde görüntü kirliliği de oluşturan riskli metruk haldeki alanı tamamen ortadan kaldırarak yapılan botanik bahçe, modern park ve oyun alanları çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ağcalı Vadisi'nde 215 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden; içinde Skate Park, Yapay Gölet, Bahçıvan Çocuk Kulübü, Gençlik Merkezi, Japon Bahçesi, Çocuk Oyun Alanları, Su Park, Kent Ekranı, Tenis Kortu, Basketbol Sahası, Japon Kalesi, dinlenme alanları, yürüyüş yolları gibi her ayrıntının düşünüldüğü Ağcalı Vadisi Rekreasyon Alanı ise muhteşem giriş kapısı ile Kahramanmaraş'ımızın parlayan yıldızı olacak" dedi. 


YEŞİLE BEZENMİŞ ŞEHİR 

Şehrin ana arterlerinde, bulvar ve kent girişleri ile prestij bölgelerinde nitelikli boylu ağaçların dikildiğini ifade eden Erkoç; "Aksu Mahallemize 115 bin metrekarelik mesire alanı yapım çalışmamızın 35 bin metrekarelik ilk etabı, Türkoğlu ilçemizde 115.000 m2'lik bir mesire alanı ile 27 bin metrekarelik 23 Nisan Parkı, Andırın ilçemizin en büyük parkı ve Afşin ilçemizin Kent Meydanı kısa zaman içerisinde tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Ekinözü ilçemizde 22 bin metrekarelik bir alanda ve Çağlayancerit ilçemizde 8 bin metrekarelik bir alanda çalışmalarımız devam ediyor. Ahir Dağı, Yedikuyular Mevkii'nde 250 bin metrekarelik mesire alanı, Kılavuzlu'da Marka Park Rekreasyon Alanı, Yapay Plaj, Kumaşır Gölü Rekreasyon Alanı, Elbistan'da 150 bin metre karelik Rekreasyon alanı, Elbistan İlçesi Ceyhan Nehrinin Kaynağında Rekreasyon Alanı projelerinin de hayata geçirileceğini müjdeleyen Başkan Erkoç; "Rekreasyon alanı çalışmalarımız bittiğinde Kahramanmaraş Türkiye'nin en çok rekreasyon alanına sahip, ağaca, çiçeğe, yeşile bezenmiş bir şehir olacak" dedi. 


ULAŞIM PROJELERİ 

Kahramanmaraş'ın acil sorunlarını bildikleri için göreve gelir gelmez derhal ulaşım konusuna el attıklarını, ulaşım yatırımlarının yeni tünel geçişleri, köprülü kavşaklar, bağlantı yolları, duble yollar ve köy yollarıyla sürdüğüne dikkat çeken Başkan Erkoç şöyle devam etti; "Biz burada bir anlık, bir günlük muhasebe ve planlar yapmıyoruz. 2023, 2050, 2071'de kullanabileceğimiz bir ulaşım kesitinin doğuracağı faydanın muhasebesini yapıyoruz. Göstermelik, gösterişçi bir zihniyetle hareket etmiyoruz. Hakiki, derde deva olacak projelere emek veriyoruz. Öncelikle şehir merkezinde trafiğe neşter vurmak adına Ulucami Köprülü Kavşak projemizde ilk kepçeyi vurduk, Eylül ayı içerisinde inşallah açılışını hep beraber yapacağız. Bunun yanında; Ahmet Uncu Caddesi ile Kadir Paşa Bulvarı istikametinde yapılacak yonca şeklindeki kavşak projesi ve Valilik Kavşağı, SGK kavşağı Kıbrıs Meydanı Kavşağı, Tükel Kavşağı, Çukurova Anadolu Lisesi Kavşağı gibi kavşaklarımızda da köprülü kavşak çalışmalarına başlayacağız. Kent Meydanı'nda yapılan menfezdeki tonoz çalışmalarını bitirdikten sonra, şehrimizin ulaşım yapısı ve işleyişi için en ideal bilimsel çözümleri, uzmanların görüşleri doğrultusunda bu projeleri uygulamaya geçireceğiz." Ağcalı yolu gibi ana ulaşım güzergahları, alternatif yollar, bağlantı yolları, bulvarlar açmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Başkan Fatih Mehmet Erkoç, "Hedefimiz ana ulaşım güzergahları ile şehir içi ulaşımı ayırarak rahat ve güvenli bir ulaşım standardı yakalamak. Kırsal mahallelerimiz önceki adıyla köylerimiz de dahil olmak üzere her yerde tüm yollarda asfaltlama, bakım onarım çalışmaları yapıyoruz. Trafik sorununa olduğu gibi toplu ulaşım meselelerine de büyük bir hassasiyetle eğiliyoruz. Bu amaçla uygulamaya koyduğumuz toplu taşımada dönerli havuz sistemi ve Kahramankart uygulamasıyla, vatandaşlarımızın toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıları en aza indirerek, daha hızlı, konforlu ve ekonomik seyahat edebilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Yine Türkiye'nin en gelişmiş akıllı duraklarını şehrimizde halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımız beklediği otobüsün nerede olduğunu, ne zaman geleceğini, geldikten sonra nasıl bir güzergah izleyeceğini öğrenmiş oluyorlar. Aynı zamanda bu işlemi akıllı telefonlarına indirdikleri bir programla da takip edebiliyorlar" diye konuştu. 


KASKİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR 

Kahramanmaraş'ın merkez ve ilçeleriyle birlikte çevre, su ve altyapı hizmetlerinden vatandaşların sorunsuz bir şekilde yararlanması için KASKİ'nin 7/24 çalıştığını söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; "Karasu İsale Hattına 400lt/sn ilave kaynak yaptık. İl genelinde 200 km içme suyu isale ve şebeke hattı yaptık. Afşin ilçemiz 90 milyon liralık bir yatırım ile kaliteli içme suyuna kavuşturuyoruz. Elbistan'a Sarımağra Kaynakları'ndan kendi cazibesiyle içme suyu getiriyoruz. Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu Atıksu Arıtma Tesislerimizi tamamladık. Elbistan'da Atıksu Arıtma tesisi çalışmalarımız devam ediyor.Yaklaşık 150 milyon TL'lik merkez Atık Su Arıtma Tesisimiz 7 Eylül tarihinde IPA tarafından yapılacak toplantı ile ihaleyi kazanan yapımcı firma açıklanıp teslim edilerek en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlanacak. İl genelinde 100 kilometrenin üzerinde kanalizasyon ve yağmur suyu hat döşemesi yaptık. Nurhak ilçemizi kanalizasyon hattı alt yapısına kavuşturmak için 6,3 milyon TL yatırımla 63 km'lik kanalizasyon hattı döşeyeceğiz" dedi. 


EN BÜYÜK KİTAP FUARI

Ziyaretçileri ve katılımcıları adeta büyüleyen, Anadolu'nun en büyük kitap fuarını gerçekleştirmenin onurunu ve coşkusunu yaşadıklarını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç "Şehrimizde ilk defa düzenlediğimiz, 125 bin kişinin ziyaret ettiği, 133 yayınevi ve 177 yazarın katıldığı, Kitap ve Kültür Fuarı'nın bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz" dedi. 



Sabah


Geri Dön