23 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi'nde pistler yapılıyor!

Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi'nde pistler yapılıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Yedikuyular Kayak Merkezi'nde pistler yapılıyor




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd ve Proje Şube Müdürlüğü ekiplerince inşa edilen ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un önemli projelerinden birisi olan Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi'nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.


Yedikuyular Kayak Merkezi’nde Yapım Sorumlusu olarak görev yapan Taner Göğebakan, bölgede yapılan ölçümlerde kar kalitesinin çok kaliteli olduğunu dile getirerek şu açıklamaları yaptı: “Yedikuyular Kayak Merkezi’nin yapımına başladığımız bu bölge 2016 ve daha öncesi yapılan ölçümlerde kışın çok yoğun kar alan bir bölge. Burası yoğun bir kar alan bölgemiz. Yapılan ölçümlerde kar kalitesinin de çok yüksek bir kalitede olduğunu tespit ettik. Burada üç adet pistimiz olacak. Teleski pistimiz yeni başlayanlar için yüzde 8 eğimle yapılıyor. Yüzde 12 eğimli yaptığımız orta pistimiz ise amatörce kayanlar için hayata geçiriliyor. 2600 metre uzunluğunda olacak olan pistimiz ise profesyonelce kaymak isteyenler için hazırlanıyor. Sonuç itibari ile burada her kesimden insanımıza hizmet verebilecek pistlerimiz bulunacak.


Bu bölgede şu anda pistlerin yapımının yanı sıra idari binalar dediğimiz, yönetim binası, cafeterya ve snowtrack garajı gibi binaları da yapıyoruz. Bunun yanı sıra direklerin birinci kütle betonları dökülüyor. Sonra da ikinci kütleler ve diğerleri şeklinde devam edecek. Burada çalışmalarımızı hızlandırdık ve biran önce buradaki çalışmaları bitirerek vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.


NELER VAR?


Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde 540 metrekare Danışma ve Yönetim Birimi, 550 metrekare Restaurant ve Cafe, 140 metrekare umumi bay-bayan tuvalet ve lavabo 140 metrekare üst istasyon bulunacak.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön