18 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'a 26 yeni tesis geliyor!

Kahramanmaraş'a 26 yeni tesis geliyor!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş’ta 284 milyon liraya mal olacak 26 tesisinin temelini birlikte attı.



15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Büyük bir yatırımla geldik 26 tane tesisin temeli atılacak, açılışı yapılacak. Bunun miktarı 284 milyon TL. Biz bugün sabah koordinasyon toplantısı yaptık DSİ’de. 2016, 2017, 2018 yıllarını Kahramanmaraş’ta barajlar, göletler, sulama tesisleri, nehirler ve ormancılık faaliyetlerini de muazzam bir yatırımlarla ilerlettik. Burada gördüğünüz gibi Kılavuzlu sulaması çok önemliydi. O kadar verimli ki adeta 6 kat zirai gelir artışına, çiftçilerimize muazzam bir gelir artışına sebep olacak. Bu konuda özellikle Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’a teşekkür ediyorum. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken bu projenin GAP kapsamına alınmasını istedi. Bu yüzden bu proje çok hızlı yürüyor. Bu projeyi biraz öne çektim. 15 Temmuz 2019 saat 16.59'a kadar bitirme talimatı verdim. Bunun dışında çok sayıda baraj var. Elimizde liste var. Bunun dışında buraya gelirken müjdelerle geldim. Her gelişte müjde veriyoruz. Şu ana kadar verdiğimiz müjdelerin sayısı 98 müjde olmuş. 1 milyar 209 liralık. Kısa zamanda 18-20 ayda 90 müjdenin 70 tanesini bitirmişiz. Çünkü biz sözünün eri bir hükümetiz söz verince yaparız. Bu zamana kadar ne söz vermişsek Kahramanmaraş’ta yerine getirdik” dedi.


Kahramanmaraş’a bu defa 36 müjdeyle geldiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Toplam maliyeti 322 milyon TL. Bunların içinde 23 DSİ, 9 tane orman genel müdürlüğüne, 3 tane doğa koruma ve milli parklar müdürlüğüne 1 tane de meteoroloji müdürlüğüne ait. Bunları teker teker okursam saatler alır. Eskiden iş kolaydı 1 tane tesis oluyordu onu ezberle gel 2 saatte anlatıyorduk. Ama şimdi o kadar çok liste var ki hepsini okusak herhalde iki saat sürer. Bunların hepsini yapacağız Kahramanmaraş’ta destan yazacağız. Çünkü siz her şeyin en iyisine layıksınız" diye konuştu.


Akşam 


Geri Dön