18 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'a 300 öğrenci kapasiteli yurt inşa ediliyor!

Kahramanmaraş'a 300 öğrenci kapasiteli yurt inşa ediliyor!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Yahya Kemal Mahallesinde projelendirilen 24 derslikli imam hatip lisesi ile 300 öğrenci kapasiteli yurtta çalışmalar aralıksız sürüyor.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve yurt inşaatı büyük bir hızla davam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd ve Proje Şube Müdürlüğü tarafından Dulkadiroğlu ilçesi Yahya Kemal Mahallesinde projelendirilen 24 derslikli imam hatip lisesi ile 300 öğrenci kapasiteli yurtta çalışmalar aralıksız sürüyor. 35 milyon liraya mal olacak proje kapsamında inşa edilen lise binası, bodrum, zemin ve artı dört kattan oluşacak. 


846 metrekare üzerine inşa edilecek bina, toplamda 5 bin 76 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Binada; 24 derslik, Z kütüphane, birer adet fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarı, birer adet resim ve müzik atölyesi, çok amaçlı salon, beden eğitimi dersliği ve idari birimler bulunacak. Okulun 9 dönümlük arazisinde ise yürüyüş yolları, kameriyeler, ahşap gölgelikli oturma yerleri, bekçi kulübesi, satranç oyun alanı, açık spor sahaları ve otopark yer alacak. 


Öte yandan, bin 892 metrekare bina oturumu ve 9 bin 460 metrekare inşaat alanına sahip yurt binası ise bodrum, zemin ve artı üç kattan oluşacak. Otel tipinde inşa edilecek 300 kişi kapasiteli yurtta odalar, dörder kişilik olacak. Zemin kat; yemekhane, idari birimler, engelli öğrenci yatak odası, misafir odaları, bekleme salonları ve yatakhane olarak planlanan yurtta bir, iki ve üçüncü patlarda yatakhaneler, fîtness salonları, dinlenme salonları ve çalışma odaları yer alacak. Bodrum katta ise teknik birimler, mutfak, sığınak ve depolama birimleri yer alacak.


Dünya 


Geri Dön