19 / 04 / 2024

Sivas’ta 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurt inşa edilecek!

Sivas’ta 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurt inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sivas ’ ta 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurt inşa edecek. Atık ve yağmur sularının değerlendirileceği yurtta, güneş enerjisinden de faydalanılacak...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sivas’ta 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurt inşa edecek. Atık ve yağmur sularının değerlendirileceği yurtta, güneş enerjisinden de faydalanılacak.


Yenişehir Mahallesi’nde yapılacak 2 bin 250 Kişilik öğrenci yurdu, 1 adet giriş ünitesi, 1 adet sosyal tesis, 7 adet yurt bloğu ve 1 adet teknik merkez bloğundan oluşacak. Yurt blokları toplam 7 kat olarak inşa edilecek.


Bakanlık tarafından yapılacak yurtta, odalar 3 kişilik olacak ve yurtta engelli öğrenci odası da bulunacak. Yurdun öne çıkan en önemli özelliği ise çevre dostu olması. Yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular, çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılacak. Yurda yapılacak su sarnıçlarıyla yağmur suyu depolanarak bahçe sulama sisteminde kullanılacak. Bu sayede büyük ölçüde su tasarrufu sağlanarak son yıllarda çekilen su sıkıntısının bir nebze olsun önüne geçilecek.


Ayrıca güneş panelleri ile yenilenebilir enerji sistemlerinden, güneş enerjisi kullanılarak yurt bloklarının sıcak su ihtiyacı karşılanacak. İnşa edilecek sosyal tesis binalarında kullanılan havalandırma cihazlarının tamamı ısı geri kazanımlı olacak. Tüm tesislerde ısı yalıtımı yapılarak, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlarda enerji verimliliği sağlanacak.


 


TOKİ Haber 


Geri Dön