23 / 04 / 2024

Darıca'ya 2 bin 500 yatlık marina inşa edilecek!

Darıca'ya 2 bin 500 yatlık marina inşa edilecek!

Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinin son dönemde turizm alanında yaptığı yatırımlarla adından söz ettirdiğini söyleyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ilçede inşa edilecek 2 bin 500 yatlık marina için gün saydıklarını belirtti.




Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinin son dönemde turizm alanında yaptığı yatırımlarla adından söz ettirdiğini söyleyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ilçede inşa edilecek 2 bin 500 yatlık marina için gün saydıklarını belirtti. On izinlerin alındığını ve görüşmelerin bakanlık düzeyinde devam ettiğini dile getiren Karabacak, "Marina, Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacak" dedi. Turizm yatırımlarının marina ile sınırlı olmadığını dile getiren Karabacak, birbiri ardına hizmete giren otellerin özellikle kongre turizminin gelişimine katkı sağladığını kaydetti. 750'ye ulaşan yatak kapasitesinin halihazırda yapımı süren yatırımlarla daha da artacağına dikkat çeken Karabacak, "Gebze, Dilovası ve İzmit'te sanayide çalışan vatandaşlarımız Darıca'yı yaşam merkezi olarak görüyor. Darıca turizm, eğitim ve sağlık ilçesi olarak bilinen bir yer ve bu özelliğin daha da yükselmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte atmış olduğumuz adımlarla 70 milyon liraya mal olan arıtma tesisimizi devreye aldık. Sanayi atıkları ve evsel atıklar bu sayede artık denize dökülmüyor ve denize girilebiliyor" dedi. 

Bayramoğlu Plajı'nın da halka açüdığı bilgisini veren Şükrü Karabacak, "Bayramoğlu Plajı şu anda Danca'da bulunan tek plaj. Plaj sayısının daha da artmasını isteriz ancak buranın askeri alan olması ve çimento fabrikasının bulunması sebebiyle deniz ile bağlantısı kesiliyor. Askeri alanın sivilleşmesi konusunda hem Sanayi Bilim Teknoloji Bakanı Fikri Işık hem de Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler var. Darıca, sivilleşmeden sonra kıyı turizminde öne çıkan pek çok yer ile rekabet edebilir duruma gelecek" aktarımını yaptı. 

"Darıca birçok alanda merkez olacak" 2014 Avrupa Açık Deniz Şampiyonası, 57 Balkan Kros Şampiyonası ve 4'üncü Darıca Yarı Maratonu'na ev sahipliği yapan Danca'nın önümüzdeki süreçte devreye girecek kültürel ve sanatsal faaliyetler ile sanat, kültür, eğitim, sağlık ve turizm merkezi haline geleceğini söyleyen Şükrü Karabacâk, şunlan kaydetti: "Hatırlayacağınız gibi Bayramoğlu geçmiş yıllarda, İstanbul'a çok yakın olması, denizinin temiz olması gibi nedenlerle, ins anların hafta sonlarını değerlendirdikleri bir merkez olmuştu. Temizlik açısından bakıldığında Bayramoğlu, eski günlerine geri döndü diyebilirim. Arıtma tesisimiz devreye girdikten sonra Bayramoğlu sahillerinde artık denize girebilmek mümkün hale geldi." 


Dünya Bölge


Geri Dön