27 / 04 / 2024

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Peşpeşe gelen iki büyük depremle ‘asrın felaketi’nin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta bu kez de büyük bir ekonomik endişe yaşanıyor. Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden olan şehirde şimdi de ekonomik alanda alarm zilleri çalıyor!..



Büyük deprem felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yaralar sarılmaya çalışılırken, şehri bu kez de büyük bir ekonomik depremin beklediği ve mutlaka önlem alınması gerektiği vurgulandı. Şayet destekler gecikir ve taleplere acilen yanıt verilmezse, şehirde bu kez büyük bir ekonomik sarsıntı yaşanacak.

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Dünya gazetesinden Tülay Taşkın’ın haberine göre, ilde bazı sanayicilerin tesislerini başka kentlere taşıma planı olduğu, nitelikli işgücünün kentten göctüğü ve buradan mal tedarik eden markaların başka pazar arayışına girdiği iddia edildi.

Finansal desteğin haricinde enerjiden istihdama bazı yardımların hızlıca hayata geçirilmesini talep eden ildeki sanayiciler, önlem alınmadığı takdirde, ihracat pazarlarını da Çin, Bangladeş, Kamboçya ve Vietnam gibi ülkelere kaptıracakları uyarısında bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön