25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta dev kampüsteki ilk cezaevi açıldı!

Kahramanmaraş'ta dev kampüsteki ilk cezaevi açıldı!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde toplam 298 bin metrekarelik bir alana inşa edilen cezaevi kampüsünde bulunan Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi açıldı. Binanın içerisinde 2 cezaevi daha yer alıyor.



Kahramanmaraşın Türkoğlu ilçesinde 298 bin metrekarelik bir alan üzerinden temeli atılan cezaevi kampüsündeki Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi hizmete açıldı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkoğlu Açık Cezaevi yanında bulunan alanda 2015 yılında temeli atılan 480 kişilik açık, 2 de bin 322'şer kişilik yüksek güvenlikli L tipi cezaevleri bulunan kampüsünün inşaatı bitti. Adalet Bakanlığı, inşaatın bitmesinin ardından cezaevlerini açmak için personel alımı gibi gerekli çalışmaları tamamladı.

30 Ocak itibariyle Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Cezaevi başta olmak üzere çevre illerdeki cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin L Tipi'ne nakline başlandı. Bin 322 kişilik olan cezaevinde sadece genç ve yetişkin tutuklu ve hükümlüler yer alacak. 29 bin metrekare kapalı alana sahip cezaevinde 20 atölye, 14 derslik, 3 mescit, 2 terzihane, 2 berber ve 2 kantin yer alıyor.

Hemen yanında 200 de lojmanın bulunduğu cezaevi kampüsünde güvenlik ise üst seviyeye çıkartıldı. Güvenliği sağlaması için jandarmadan oluşan bir tabur asker kampüste konuşlandırıldı. Cezaevinde toplamda 3 bin 124 tutuklu ve hükümlünün kalacak.


Geri Dön