25 / 04 / 2024

Isparta'da her gün 20 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

Isparta'da her gün 20 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Akdeniz Elektrik tarafından Gayrimenkulün Enerjisi Raporu açıklandı. Verilere göre, Isparta'da her gün 20 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı.



CK Enerji Akdeniz Elektrik tarafından Gayrimenkulün Enerjisi Raporu açıklandı. Rapor, yılın ilk 9 ayında kentteki gayrimenkul hareketini ortaya koydu. 

Gazete Bir'de yer alan habere göre, Ocak-Eylül 2018 arasında Isparta’da toplam 14 bin 960 taşınma hareketi yaşandı. Bu taşınma hareketinin 9 bin 584’ü ikinci el, 5 bin 376’sı ise yeni binalara oldu. Bölgede her gün ortalama 20 abone yeni gayrimenkulünün kapısını ilk kez açıldı.

Gayrimenkulün Enerjisi raporu ile bölgedeki hareketi ortaya koymaya çalışacaklarını söyleyen CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, “Raporun Burdur ve Isparta bölümlerini de ayrı ayrı ele alıyoruz. Böylece il bazında yaşanan büyümeyi ve değişimi de görmüş olacağız. Bu rapor bundan sonra birçok sektörün merakla beklediği, takip ettiği bir çalışma olacak” ifadelerini kullandı.

Rapora göre yılın ilk 9 ayında en fazla ikinci el taşınma hareketi 6 bin 660 ile Isparta Merkez’de yaşandı. Merkez’i 887 taşınma ile Yalvaç izlerken, Yenişarbademli 25 taşınma ile alt sırada yer aldı. İlk 9 ayda Isparta Merkez’de 3 bin 658 yeni gayrimenkule geçiş yaşanırken, onu 440 taşınma hareketi ile Yalvaç takip etti. Yeni gayrimenkulde en az taşınma hareketi 11 ile Yenişarbademli’de yaşandı. 
 


Geri Dön