26 / 04 / 2024

Burdur'da 6 bin 83 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

Burdur'da 6 bin 83 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in Gayrimenkulün Enerjisi Raporu yayınlandı. Rapora göre, Burdur'da 6 bin 83 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı.



CK Enerji Akdeniz Elektrik’in Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’na göre Burdur’da 2018 yılında günlük 37 taşınma hareketi yaşandı. Bölgede enerji tüketimi ise yüzde 14 artış kaydetti.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gayrimenkulün Enerji Raporu Burdur verileri açıklandı. Rapor, 2018 yılında Burdur’daki toplam taşınma hareketinden yeni konuta geçişe, kentsel dönüşümden toplam elektrik tüketimine kadar birçok verileri bir arada topladı. 

6 bin 83 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı

Verilere göre, 2017 yılına göre Burdur’da toplam taşınma hareketi yüzde 19 arttı. 2017 yılına göre yeni gayrimenkule geçiş oranı yüzde 27 yükseldi ve 6 bin 83 konutun kapısı ilk kez açıldı. Aylık bazda değerlendirildiğinde ise yeni konutta en fazla taşınma hareketi 670 ile aralık ayında oldu. Burdur’da yeni gayrimenkule geçişte ilk sıraya 2 bin 832 ile merkez yerleşti. İkinci sırada bin 744 konutla Bucak yer aldı.

İkinci elde toplam taşınma hareketi 7 bin 443

Burdur’da ikinci el gayrimenkule geçiş ise 2017 yılına göre yüzde 13 artış kaydederek 7 bin 443’e ulaştı. Ülke genelinde en yoğun ikinci ele taşınma hareketi bin 132 ile okulların açıldığı eylül ayında oldu. En sakin dönem 326 taşınma ile şubat ayında yaşandı. İkinci el gayrimenkule geçişte de Burdur merkez birinci sıraya yerleşti. Geçen yıl Burdur merkezde ikinci el taşınma hareketi toplam 4 bin 595 olurken, 1241 taşınma ile Bucak ikinci sırada yer aldı. İkinci el gayrimenkulde en az taşınma hareketi 46 adetle Altınyayla'da oldu. 

Kentsel dönüşüm nedeniyle 547 abone tahliye oldu

Burdur’un ’kentsel dönüşüm’ rakamları da açıklandı. Verilere göre, 2018 yılında toplam 547 abone kentsel dönüşüm nedeniyle tahliye talebinde bulundu. En çok tahliye başvurusu yüzde 54 ile merkezden geldi. Ağlasun ilçesinde ise kentsel dönüşüm nedeniyle hiçbir tahliye talebi talebi gelmedi.

“Birçok sektör tarafından merakla beklenir oldu”

Gayrimenkulün Enerjisi Raporu ile bölgeye yeni bir soluk getirdiklerini söyleyen CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, şu açıklamalarda bulundu: "Kendimizi sadece elektrik satan bir şirket olarak konumlandırmıyoruz. Bir yandan sosyal sorumluluk projelerimiz ile bu ülkeye, toplumumuza değer katmaya çalışırken diğer yandan bölgemizdeki gelişmeler hakkında veri üretiyoruz. 2018 yılında Burdur’daki taşınma hareketi, kentsel dönüşüm ve elektrik tüketim rakamlarını ortaya koyan çalışmamız bölgemiz için çok değerli bir çalışma oldu. Düzenli olarak açıkladığımız bu rapor birçok sektör tarafından şimdiden yakından takip edilip merakla beklenir oldu."
 


Geri Dön