16 / 04 / 2024

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm için ilk yıkım yapıldı!

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm için ilk yıkım yapıldı!

Yıkımı yapılacak bölgeyle ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Melike Özdemir, riskli alanlara inşa edilen Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde yıkım çalışmasının başladığını bildirdi....




Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım yapıldı.


Dönüşüm çalışmalarının ilkine; Malik Ejder Mahallesi’nden başlayan belediye görevlileri, 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘Riskli Alan’ ilan edilen Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde 2 bin 500 konutun yıkımını gerçekleştirecek. 


Yıkımı yapılacak bölgeyle ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Melike Özdemir, riskli alanlara inşa edilen Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde yıkım çalışmasının başladığını bildirdi.


İlk etapta biri Hacı Bayram Veli, dört tanesi ise Malik Ejder Mahallesi'nde olmak üzere 5 adet konutun yıkımının gerçekleştirildiğini aktaran Özdemir, “Riskli alanların acele el koyma yoluyla kamulaştırması yapılmış olup, vatandaşlara kamulaştırma bedelleri ödendikten sonra yapılar boşaltılmış ve sorunsuz bir şekilde yıkım gerçekleştiriliyor” dedi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön