24 / 04 / 2024

Kalamış Yat Limanı ihalesinde gözler diğer tekliflilere çevrildi!

Kalamış Yat Limanı ihalesinde gözler diğer tekliflilere çevrildi!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesine 664 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Koç Grubu’nun çekilmesinin ardından gözler diğer tekliflere çevrildi.



Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesinde, işletme hakkı devir sözleşmesi imzalanması için “olağan süreç” uygulanmaya devam edilecek. İhalede, 664 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ'nin, işletme hakkı devri sözleşmesini imzalamaktan vazgeçtiğini duyurması ile Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) imar planını onayladığına ilişkin kararının dünkü Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, gözler bundan sonraki sürece çevrildi.


TEKLİF SIRASINA GÖRE DAVET

Bu gelişme sonrası da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından “olağan sürecin uygulanacağı” ve sözleşme imzalaması için ilk olarak en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ'nin davet edileceği öğrenildi. Söz konusu şirketin, bu davete olumlu yanıt vermemesi durumunda, sırasıyla ikinci ve üçüncü en yüksek teklifi veren firmalara teklifte bulunulacak. Bu firmaların da devir sözleşmesini imzalamaması durumunda ihale iptal edilecek.


İKİNCİ EN YÜKSEK TEKLİFİ SAFİ'DEN


İhalede ikinci en yüksek teklifi ise 654 milyon dolarla Safi Gayrimenkul ve Yatırımları Sanayi Ticaret AŞ sunmuştu. Aceleci davranmayacağı öğrenilen Safi Gayrimenkul'ün hukuki süreci inceleyip ona göre karar vereceği öğrenildi.


Gerekçesi mahkeme

23 Mayıs 2014'te gerçekleştirilen Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi 664 milyon dolarla Koç Grubu vermişti. Grup, çekilme gerekçesi olarak; Kalamış Marina'nın imar planıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının ortadan kalkmamış olmasını gösterdi.


Gözler ikinci teklifte

İhalede en yüksek teklif sahibi Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ'ye verilmesine, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, ikinci ve üçüncü en yüksek teklifi veren firmalara bu hakkın verilmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.


ÖYK, imar planını onayladı

Koç Grubu'nun ihaleden çekilme kararını Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayınlanmadan bir gün önce vermesi dikkat çekti. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na yönelik imar planını 17 Mart 2015'te onaylamış, Kurul kararı da bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.




Geri Dön