19 / 04 / 2024

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesinde açık artırmaya geçildi!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesinde açık artırmaya geçildi!

Türkiye'nin denizde bağlama kapasitesi açısından en büyük yat limanı olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirme ihalesinde açık artırmaya geçildi...



 Türkiye'nin denizde bağlama kapasitesi açısından en büyük yat limanı olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 30 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirme ihalesinde açık artırmaya geçildi.


Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait İstanbul Kadıköy'deki Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için düzenlenen ihalenin nihai pazarlık görüşmesinin elemesiz turunda en yüksek tutar 376 milyon dolar oldu.


İlk elemeli turda en düşük teklif veren Akın Holding AŞ-Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu elendi. En yüksek teklif 424 milyon dolara çıktı.


İkinci elemeli turda en düşük teklifi veren Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ ihale dışı kaldı. Bu turda en yüksek teklif 469 milyon dolar oldu.


Üçüncü ve son elemeli turda en düşük teklifi veren Dati Yatırım Holding AŞ elendi.


Başlangıç tutarı 495 milyon dolar, artırma aralığı da 1 milyon dolar olarak belirlenen ihalede açık artırmaya geçildi.


Açık artırmaya Safi Gayrimenkul ve Yatırımları Sanayi Ticaret AŞ, Tepe-Kaya Ortak Girişim Grubu, Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ve Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ-Yılport Holding AŞ Ortak Girişim Grubu katılıyor.


AA


Geri Dön