28 / 03 / 2024

Kale Grubu'ndan Çanakkale'ye 2 yeni yatırım!

Kale Grubu'ndan Çanakkale'ye 2 yeni yatırım!

Çanakkale kent meydanına kurulan Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) kurulan Inno Campus, kapılarını 18 Mart’ta açtı.




Kale Grubu, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde, "doğduğu topraklar" olan Çanakkale'ye yatırımlarına devam ediyor.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, kent meydanına kurulan Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) kurulan Inno Campus, kapılarını 18 Mart’ta açtı.


Kale Grubunun bu yıl Çanakkale'de imza attığı ilk proje, geçen yıl hazırlanan Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Belgeseli'nin, Çanakkale'nin kalbi sayılan İskele Meydanı'nda müzeye dönüşmesini içeriyor. Çanakkale'nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi adıyla açılan müzeyi gezenler, 1915’teki Çanakkale Zaferi’ne ilişkin elde bulunan tüm belge, bilgi ve görüntülere dijital bir deneyimle ulaşabiliyor. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Bu iki projeyle bir yandan Çanakkale'nin o altın neslini bugüne taşırken diğer yandan bugünkü nesillerin daha aydınlık bir geleceğe kanat açmalarına hizmet etmeyi amaçladık." ifadelerini kullandı.


 


- Üniversiteye inavosyon merkezi




Kale Grubunun ana sponsor olduğu Inno Campus de yine aynı gün, ÇOMÜ'de faaliyete başladı. Üniversite kampüsüne kurulan proje, teknoloji odasından kuluçka merkezine, prototipleme laboratuvarından ortak çalışma ve etkinlik alanlarına kadar, girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik eden önemli imkanları barındırıyor.


Kale Grubu Başkanı Okyay, projenin açılışında yaptığı konuşmada, eğitime ve Çanakkale'ye çok büyük değer verdiklerini, Inno Campus'ün de bu anlayışın bir ürünü olduğunu belirtti.


Türkiye'nin girişimciliği geliştirmeye ve yenilikçi üretime ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Okyay, "Bu proje, Çanakkale'deki gençlerin dünyaya açılması anlamında çok önemli bir imkan sağlıyor." değerlendirmesinde de bulundu.



AA


Geri Dön