19 / 04 / 2024

Kale, Kazablanka'da showroom açtı!

Kale, Kazablanka'da showroom açtı!

Kale Grubu, Mağrip bölgesinin en önemli kentlerinden Kazablanka'ya showroom açtı. Afrika'da MME (Moroccan Middle East Trading Agency) ile iş birliği yapan Kale Grubu, bu kıtadaki büyük projelerin çözüm ortağı olmayı hedefliyor.



Şirketten yapılan açıklamaya göre, 8 Ocak'ta Lahor kentinde büyük bir showroom açarak Pakistan'a yerleşen ilk Türk seramik şirketi olan Kale Grubu, Kuzey Afrika'nın en istikrarlı ülkesi Fas'ın en popüler kenti Kazablanka'ya da adım attı.


Afrika'daki büyük projelerin önemli müteahhitlerinden biri olan MME ile iş birliğine giden Kaleseramik, bu ülkedeki ilk showroomun açılışını gerçekleştirdi. Kale Grubu, bu yeni showroomda yapı ürünleri sektöründeki bütün markalarıyla var olacak. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kale Seramik Doğu Yarımküre Başkan Yardımcısı Musa Tangören, Kale Grubunun, Afrika'nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Fas'a girmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.


Tangören, "MME ile 2014 yılında ülke ziyareti sırasında tanıştık. Kısa bir sürede müthiş bir ivme yakaladık. Bugün açtığımız bu showroom, iki tarafın birbirine güveninin de bir göstergesi" değerlendirmesinde bulundu. 


Türkiye'nin 2000'li yıllardaki dönüşümünde taahhüt sektörünün sürükleyici etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Tangören, Afrika'nın dönüşümünde de bu tecrübeden istifa edilebileceğini aktardı.


Tangören, Afrika'nın değiştiğini, güçlü genç nüfusun, doğal tarım arazilerinin, yer altı kaynaklarının ve orta - üst sınıfın hızla büyümesinin uluslararası yatırımcıları bu kıtaya çektiğini dile getirerek, "Bugün bütün dünyada Afrika, uyuyan dev olarak tanımlanıyor. Son yıllardaki radikal değişimin ardından yakın bir gelecekte bu büyük kıtanın, geçmişte Çin ve Hindistan'ın yaşadığı dönüşümü deneyimlemesini bekliyoruz. Bu değişimin dinamolarından biri de mutlaka Fas olacak" ifadelerini kullandı. 


Kaleseramik'in, bugün 100'ü aşkın ülkeye 100 milyon doların üzerinde ihracat yaptığına dikkati çeken Tangören, şunları da kaydetti:


"Fas, Pakistan, İran, Katar, KKTC, Cezayir, Güney Afrika, Mısır, Rusya ve Kazakistan yatırımlarımızda, bu pazarların seramik konusunda gelişen fırsat pazarları olmaları kadar, iş birliği yaptığımız firmaların Kale için uzun soluklu, finansal açıdan güçlü, kendi piyasalarında bilinen firmalar olmaları ve bizim bu pazarlarda büyüme hedeflerimize eşlik etmeleri de etken oldu. Biz iş ortağımızla Fas'ta bugün İspanya'nın hakimiyetindeki seramik pazarında güçlü markalarımızla rekabeti tanımlayan gruplardan biri olmak istiyoruz." 


AA


Geri Dön