28 / 03 / 2024

Kalekim'den ustalarına 9 milyonluk hediye

Kalekim'den ustalarına 9 milyonluk hediye

Kalekim krize rağmen 15 bin ustasına toplam 9 milyon değerinde Rubi marka karıştırıcı hediye ediyor.



Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim'in Genel Müdür Yardımcısı Ferruh Gülhan 2009 yılında inovasyona yatırım yapanların öne geçeceğini söylüyor. Yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade eden Gülhan , "Kalekim olarak krize rağmen 15 bin ustamıza toplam 9 milyon değerinde Rubi marka karıştırıcı hediye ediyoruz" diyor. Gülhan, inşaat sektörünü derinden etkileyen küresel krizin 2009 yılı ikinci yarısında etkisini kaybedeceğini söylüyor. "2009 yılına ekonomik belirsizlikle girmiş olsak da küresel ekonomilerde alınan tedbirlerin etkisini göstermesi, bugüne kadar alınan ve önümüzdeki dönemde de alınmaya devam edecek tedbirlerle özellikle yılın ikinci yarısından itibaren kademeli bir toparlanma olmasını ve genel olarak konut talep artışının yaşanmaya başlamasını bekliyoruz" diyen Gülhan, konut talebinin önümüzdeki dönemde kademeli olarak artacağını düşünüyor.

Kriz yeni bir düzen oluşturacak

Global krizin yeni bir dünya düzeni oluşturacağına inanan Gülhan, yeni dünya düzeni içinde yer alabilmek için verimlilik ve inovasyona yapılan yatırımların önem kazanacağına dikkat çekiyor ve ekliyor: "Etkinlik ve verimliliği sağlayacak yapılanmalar ve Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımlar Kalekim'in sektördeki yerini ve liderliğini sağlamlaştıran mihenk taşları olacak."

Kalekim Rusya'da fabrika açıyor

Sektörde 2009 yılı büyümesinin de 2008 yılına paralel bir şekilde gelişme göstermesini bekleyen Gülhan, Kalekim olarak da pazar payını korumayı hedeflediklerini söylüyor. Verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırmanın öncelikli hedeflerinden olduğunu söyleyen Gülhan, pazara çevreci ürünler de sunmayı planladıklarını ifade ediyor.
Krize rağmen yatırımlara devam ettiklerinin belirten Gülhan, şöyle devam ediyor: "Üretime başlayan Rusya'daki fabrikamızın açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Rusya'da şu anda en hızlı ve dinamik şekilde büyüyen pazar olarak inşaat sektörü öne çıkıyor. Biz de Rusya'da yatırım yapıyoruz ve bulunduğumuz konumda bölgesel liderliği hedefliyoruz."

15 bin ustanın hayatı kolaylaşacak

Sektöre yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Kalekim, sektörün kalifiye eleman ihtiyacına katkıda bulunuyor. Türkiye'nin en kapsamlı Usta Kulübü'ne sahip olan Kalekim, her yıl usta seminerleri düzenliyor. Ustaların sıklıkla karşılaştıkları sorunlara uygun çözümlerin anlatıldığı seminerlerde ustaların işlerini kolaylaştıracak hediyeler de veriliyor. 2008 yılında 16 bin Usta Kulübü üyesine Rubi marka Seramik Kesme makinesi hediye eden Kalekim, bu yıl 15 bin üyesine Rubi Harç Karıştırıcı makinesi veriyor. Daha önceki yıllarda da benzer çalışmalara öncülük eden Kalekim, Türkiye çapında düzenlediği seminerlerde seramik kaplama ustalarına onların vazgeçilmez ekipmanlarından biri olan Seramik Kesme makinesini hediye etti. Bu özel makineleri alanında uzman İspanyol Rubi firmasına özel üretim olarak yaptıran Kalekim, toplamda 16 bin adet Seramik Kesme Makinesi dağıtımı yaptı.
Krizin olumsuz etkilerine rağmen ustalarının Kalekim için taşıdığı önem hiç değişmedi ve yine 2009 yılında da Kalekim tarafından Rubi firmasına özel olarak yaptırılan ve piyasa değeri 600 TL olan 15 bin adet Harç karıştırma makinesi seminerlerle birlikte yıl içinde ustalara dağıtılacak. Sektörde yatırımların yavaşladığı bu dönemde ustaları için eğitim seminerleri düzenleyen Kalekim, eğitim seminerleri ve uyum kursları ile birlikte 12 milyon TL bütçe ayırarak sektöre öncülük ediyor.

Kalekim Usta Kulübü'nün, 2001 yılından bugüne kadar Türkiye'nin tüm illerinde düzenlediği seminerlerle 150 bin üzerinde ustayla buluştuğunu belirten Gülhan, şöyle devam ediyor: "2009 seminerleri çerçevesinde ustalara her yıl olduğu gibi hediye dağıtan Kalekim, yıl içerisinde toplam 9 milyon TL değerindeki 15 bin adet harç karıştırıcıyı hediye etmiş olacak. Kalekim olarak kulübümüze üye ustaların daha kaliteli hizmeti daha kısa zamanda ve daha az zahmetle vermelerine katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Ustalara vermiş olduğumuz destek ve aldığımız olumlu geri dönüşler bize büyük gurur veriyor."

Geri Dön