26 / 04 / 2024

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonunu azaltmak isteyen ABD'nin Kaliforniya Enerji Komisyonu bir ilke imza atarak yeni yapılacak konutlarda güneş paneli bulundurulmasını zorunlu hale gelecek. 



Enerji verimlilik standartları kapsamında yenilenebilir enerjiden daha fazla faydalanmak isteyen ABD'nin Kaliforniya eyaleti yetkilileri evlerde güneş panelini zorunlu hale getiriyor.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Enerji Komisyonu tarafından alınan karar gereğince 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yapılacak konutların çatısında veya uygun bölümlerinde güneş paneli bulundurmak mecburi olacak.

Kaliforniya solar paneli mecburi hale getiren ilk eyalet olurken niş bir pazar olarak görülen güneş enerjisi sektörü de norma haline dönüşebilir. ABD'nin hane anlamındaki solar gücü 2017 yılı sonunda 10.4 gigavat güce ulaşmıştı.

Kaliforniya halihazırda da ABD'nin en büyük güneş enerjisi pazarı olarak dikkati çekerken, benzer kararı diğer eyaletlerin de alması bekleniyor.


Geri Dön