03 / 05 / 2024

Kalyon, İstanbul havalimanı yakınlarında proje yapacak!

Kalyon, İstanbul havalimanı yakınlarında proje yapacak!

Kalyon Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Konut geliştiriciliğine devam edeceğiz. 2021'de başlamayı planladığımız İstanbul Havalimanı yakınlarında karma kullanımlı bir proje için şimdiden çalışmalara başladık" dedi...



İstanbul Havalimanı'nın inşasını ve işletmesini üstlenen İGA'nın ortaklarından Kalyon Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu şirketin daha az faiz ödemek için re-finansman üzerinde çalıştığını açıkladı. 

Mehmet Kalyoncu, "İGA borçlarını yapılandırıyor" şeklindeki başlıklara tepki gösterdi. Habertürk'te yer alan habere göre; Kalyoncu, "Bizim borcumuzu ödeme gibi bir sıkıntımız hiç olmadı. Artık proje bitmiş ve işletmeye geçmiş olduğu için risk bakış açısı farklı. Dünyada ekonomide faizlerin düşüşü gibi bir trend var. Bundan faydalanıp daha az faiz ödeyeceğimiz, finansman yükünü azaltacağımız bir finansman üzerine çalışıyoruz. Asya'dan, Çin'den bankalar ilgileniyor. 5 milyar Euro'ya kadar bir yetkilendirme yaptık. 3 milyar Euro ya da 4 milyar Euro da olabilir. Bu tamamen gelebilecek tekliflere bağlı. 3 ay içerisinde bağlayıcı teklifler almayı öngörüyoruz"  diye konuştu.

'PERU'DA CHINCERO HAVALİMANI İHALESİNE TEKLİF VERDİK'

Mehmet Kalyoncu, İstanbul Metrobüs Hattı projesinin ardından Balkan coğrafyasında da metrobüs projeleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.Kalyoncu, "Romanya, Sırbistan, Arnavutluk ve şimdi de Üsküp'te bir metrobüs projesi üstünde çalışıyoruz. Katar, Kuveyt ve Güney Amerika aktif bir şekilde proje geliştirdiğimiz ülkeler arasında" ifadelerini kullandı. Kalyoncu, özellikle havalimanı projeleriyle ilgili çok dünyanın her yerinden davet aldıklarını açıkladı. Kalyoncu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Dünyanın farklı coğrafyalarında ihalelere giriyoruz. Amerika kıtasından Avrupa'ya ve Ortadoğu'ya kadar çok geniş bir coğrafyada yeni havalimanı projeleri üzerinde çalışıyoruz. Peru, Katar, Arnavutluk, Hollanda gibi ülkelerde teklif ve ihale süreçlerimiz oldu ve olmaya da devam ediyor. Peru'da Chinchero Havalimanı ihalesine girdik. Orada teklif veren tek Türk firması bizdik. Türkiye'de bitirdiğimiz önemli projeler dünyada ciddi anlamda önümüzü açıyor, Devlet Başkanı, Başbakan ve Bakan seviyesinde görüşme davetleri alıyoruz."

'İSTANBUL HAVALİMANI YAKINLARINDA KARMA PROJE YAPACAĞIZ'

Mehmet Kalyoncu, Kalyon Holding'in yeni iş kollarından birinin de markalı konut sektörü olduğunu ifade etti. Kalyoncu, "Biz evin yolunu, arıtma tesisini yapıyor, enerjisini üretiyoruz. Yaşayanlar için hastanesini ve okulunu yapıyoruz. Bu değer zincirinin ise gayrimenkul sektörüyle tamamlandığını düşünüyoruz. İyi tasarlanmış bir ürün kendi talebini oluşturuyor. İlk markalı konut projemiz olan Nevbahar Üsküdar Projesi'nde de bunu gördük. Eylül ayında lansmana çıktık. Şu anda satışlarımız yüzde 30'lara ulaştı. Üsküdar'daki projemiz bir karma proje. Konut geliştiriciliğine devam edeceğiz. 2021'de başlamayı planladığımız İstanbul Havalimanı yakınlarında karma kullanımlı bir proje için şimdiden çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı çalışanları için 15 bin konutluk proje!

İstanbul Yeni Havalimanı güzergâhındaki konut fiyatları uçuşa geçti!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun durması söz konusu bile değil!


Geri Dön