25 / 04 / 2024

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut kredi faizlerindeki indirimi hakkında değerlendirmede bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Durbakayım, kamu bankaları tarafından kredi faiz oranlarında yapılan indirimlere yönelik yaptığı yazılı açıklamada, TCMB'nin son kararı sonrası ilk olumlu tepkinin kamu bankalarından geldiğini söyledi. 

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının konut kredilerinde gerçekleştirdiği indirimin piyasaya yansımasının önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de çok olumlu olacağını belirten Durbakayım, "Faiz indiriminin ilk etapta özellikle ikinci el konutlarda yeni bir alım dalgasına yol açacağını bekliyoruz. Gerek dövizde gerçekleşecek kar satışları, gerekse faiz indiriminin sağladığı avantaj yatırım amaçlı satışlarda artış sağlayacaktır." değerlendirmesini yaptı. 

Faiz indiriminin birinci el konutlara yansıması için özel bir kampanyaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Durabakayım, şunları söyledi: 

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

"Geçen sene olduğu gibi kamu bankaları ve Emlak Konut önderliğinde ve sadece birinci el konutları kapsayan faiz kampanyası, ekonominin dinamosu olan gayrimenkul sektörü için yeni bir can suyu olacaktır. Arzu ettiğimiz söz konusu kampanya faizinin, geçen seneki gibi yüzde 0,64 seviyelerinde olmasını beklemiyoruz. Ama aylık bazda yüzde 0,99'un altında olması ve kampanya süresinin ise en az bir yıl olmasının süreklilik açısından daha verimli olacağını düşünüyoruz. Birçok inşaat firması da bu girişime olumlu destek verecektir. Firmaların da bir miktar faizi sübvanse etmesi, oranı yüzde 0,80'lere kadar çekebilir."

Durbakayım, Faiz indirimlerinin yalnızca kamu bankalarıyla sınırlı olmaması ve özel bankaların da sorumluluk almasını dile getirdi.

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını indirdi!

Kur artışı gayrimenkule olan talebi artıracak!


Geri Dön