24 / 04 / 2024

Kamu binalarının kiraları TÜFE'ye göre artacak!

Kamu binalarının kiraları TÜFE'ye göre artacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre; kamu idarelerinin kiraladığı taşınmazların kira artışları, artışın gerçekleştirileceği ayda yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) 12 aylık ortalamasına göre yapılacak.



 

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin esasların belirlendiği Hazine ve Maliye Bakanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Posta gazetesinde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre; kamu idarelerinin kiraladığı taşınmazların kira artışları, artışın gerçekleştirileceği ayda yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) 12 aylık ortalamasına göre yapılacak.

KONUTLARDA DA...

20 milyon kişi ya kiralık evlerde yaşıyor ya da işyeri için mülk sahibine kira ödemesi yapıyor. Kira artışının üst sınırı, ‘son 12 aylık ortalama Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE)’ göre gerçekleştiriliyor. Kira artışının ÜFE yerine tüketici fiyat endeksine (TÜFE) göre belirlenmesi için Meclis’e bir yasa teklifi sunuldu. Bu konuda görüşmeler sürüyor. Kısa sürede çıkması beklenen yasa ile konutlarda da kira artışları da TÜFE’ye göre yapılacak.


Geri Dön