20 / 04 / 2024

Kamu hizmeti için bina kiralayan bakanlıklar mecliste!

Kamu hizmeti için bina kiralayan bakanlıklar mecliste!

Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan bakanlıklar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Kamu hizmeti için bina kiralayan bakanlıklar mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan bakanlıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu önergesinde "2014 yılında taşıtlar için “günlük 1 milyon 345 bin lira”, hizmet binaları için de “günlük 874 bin lira” kira ödenmiştir. 2014 yılının Ocak-Kasım döneminde taşıtlar için yaklaşık “444.1 milyon lira, hizmet binalarına “288 milyon 420 bin lira” ,kira ödemesi yapılmıştır. Son üç yılda hizmet binaları için ödenen kira tutarı “802 milyon lira”, taşıtlar için ödenen kira bedeli de, “1 milyar 72 milyon lira” civarındadır. Devlet kurumlarının lüks binalarda kamu hizmeti verdiği iddia edilmektedir. Kamu kurumlarının araç ve bina kiralama işlemlerinin verimliliği ve Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında bilgilendirme yapılması önem arz etmektedir." diyerek bu bağlamda 8 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. Kamu hizmeti için araç ve bina kiralanmasının gerekçesi nedir?

2. Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan Bakanlıklar hangileridir? Kaç adet ve ne kadar tutarda kiralama hizmeti alımı yapılmıştır?

3. 2011-2017 yılları amasında kamu hizmeti için araç ve bina kiralanmasından devlet ne kadar tasarruf etmiştir?

4. Hangi koşullarda kamu hizmeti için araç ve bina kiralanması öngörülmüştür?

5. Son üç yılda kamu hizmeti için ödenen taşıt ve bina kira bedelleri ile kaç adet araç alınırdı ve hizmet binası yaptırılırdı?

6. Devlet kurumlarının lüks binalarda (gökdelenler) kamu hizmeti verdiği iddiası doğru mudur?

7. İddia doğru ise, bu kamu kurumlan hangileridir?

8. Lüks binaların kamu hizmet binası olarak kullanılması, Hükümetin tasarruf tedbirleri ile çelişmemekte midir?




Geri Dön