29 / 03 / 2024

Yeni Havalimanı'nın otobüs ihalesi kamu yararı için iptal edildi!

Yeni Havalimanı'nın otobüs ihalesi kamu yararı için iptal edildi!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İSMEK 22. Yıl Genel Sergi ve Festivali’nde yeni havalimanı hakkında konuştu. Uysal, havalimanının otobüs ihalesinin kamu yararı için iptal edildiğini açıkladı.



İstabul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İSMEK 22. Yıl Genel Sergi ve Festivali’nde yeni havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu.

Havalimanına konforlu ulaşım

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, havalimanının 29 Ekim'de açılacağını söyleyen Uysal, "Havalimanına 18 noktadan ulaşacak otobüslerimizi yetiştireceğiz. Gerçekten o otobüsleri kullananlar da en konforlu yolculuğu yapmış olacak” açıklamasında bulundu. 

İhale kamu yararı için iptal edildi

Uysal, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Yeni havalimanı dünyanın en büyük ve en güzel havalimanı olacak. İstanbul’u yönetenler olarak bu havalimanına ulaşımı da dünyanın en iyisi şeklinde yapmalıyız. Otobüslerimiz en yeni ve temiz haliyle olmalı. Otobüs çalışanlarımız müşterilere çok iyi davranmalı. Bizim ulaşımımızla havalimanına yolculuk yapmak isteyenler de bunu en kolay şekilde öğrenmeli. Ellerimizdeki akıllı telefonlarla bu havalimanı ulaşım ağını nasıl hareket ettiğini, nereden saat kaçta kalktığını öğrenebileceği sisteme mobil ulaşım diyoruz. Bir süre sonra vatandaşlar evinde otururken, havalimanına ulaşacak otobüsteki koltuğunu bile rezervasyon yapabilecek. Bizim şu anda yapmış olduğumuz ihaleyi iptal etmemizin nedeni kamu yararıydı. Bu kamu yararlarından biri, düşündüğümüz fiyatlara çıkılmadı ve 475 milyona ihale gitmişti. Daha sonra 755 milyona yine büyükşehir belediyemizin bir şirketi aldı bu ihaleyi. Kamu yararı şeklinde değerlendirdiğimizde hizmetin kalitesini daha iyi standartlara çıkartabilecek bir sistemi kurma adına ihaleyi iptal ederek yeniden şekillendirdik. Havalimanımız 29 Ekim’de açılıyor. Yılbaşına kadar 5 ayrı noktaya uçuş gerçekleşecek. Biz de havalimanına 18 noktadan ulaşacak otobüslerimizi yetiştireceğiz. Gerçekten o otobüsleri kullananlarda en konforlu yolculuğu yapmış olacak.”
 

İBB'den Yeni Havalimanı otobüs ihalesi açıklaması!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesini Otobüs A.Ş. kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı’na nasıl gidilecek?


Geri Dön