19 / 04 / 2024

Kamu konut kiraları ne kadar oldu?

Kamu konut kiraları ne kadar oldu?

Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi. Buna göre, yurt içinde bulunan kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda aylık metrekare başına 1,49 lira, kalorifersiz konutlarda 2,32 lira, kaloriferli konutlarda 3,05 lira kira bedeli alınacak.



Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi. Buna göre, yurt içinde bulunan kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda aylık metrekare başına 1,49 lira, kalorifersiz konutlarda 2,32 lira, kaloriferli konutlarda 3,05 lira kira bedeli alınacak. Maliye Bakanlığı'nın Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 367), Resmi Gazete'nin bugünkü(dünkü) sayısında yayımlandı. Belirlenen kira bedellerine ek olarak, kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan aylık metrekare başına 0,28 lira alınacak. 


İLAVE BEDEL DE İSTENECEK 

Elektrik ve su bedellerinin tespitinde; kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak. Elektrik ve su sayacının ayrılamaması halinde metrekare başına 0,62'şer lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılamaması halinde 1,24 lira ilave kira bedeli tahsil edilecek. 

Yeni Şafak


Geri Dön