19 / 04 / 2024

Kamu konutlarında oturma süreleri!

Kamu konutlarında oturma süreleri!

Kamu personelleri, kendilerine tahsis edilen kamu konutlarında ne kadar süre oturabiliyor? Kamu konutlarında oturma sürelerinde kısıtlama söz konusu mu? İşte kamu konutlarında oturma süreleri ile ilgili esaslar...



Kamu Konutlarında oturma süreleri!

Genel bütçeye giren daireler, katma bütçeli kurumlar, il özel idareleri, belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar;


İktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, sermayesinin tamamı bu kamu teşebbüslerine ait 

müesseseler, sermayesinin yüzde ellisinden fazlası iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşlarına ait olan bağlı ortaklıklar;


Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hariç olmak üzere, özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği 

yetkiye dayanılarak kurulan bankalar ile kamu kurum ve kuruluşları;


Kanunlarla kurulan fonlar, kefalet sandıkları, beden terbiyesi bölge müdürlükleri;


Tarafından yurt içinde ve yurt dışında inşa ettirme, satın alma, kiralama suretiyle temin olunan ve bu kurum ve 

kuruluşlar personelinin yararlanması için ayrılan konutlar, "Kamu konutları" olarak tanımlanıyor.


Kamu konutları ile ilgili hükümlere Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. Kamu Konutlarında oturma süreleri ise, yönetmeliğin 20. maddesinde sıralanıyor.


Kamu Konutlarında oturma süreleri

Madde 20 – Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabilir. (Değişik : 15/1/1991 - 91/1391 K.) Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıldır.


Ancak,

a) Bu sürenin tamamlanmasından sonra, konuttan yararlanacak başka personelin olmaması halinde, belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak konutta oturmaya devam edilmesine izin verilebilir.


b) Konuta girmek için sıra bekleyen bulunduğu takdirde, beş yıldan fazla oturma süresi en fazla olandan başlamak üzere, tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde konut boşaltılır.


c) (Değişik : 30/6/1992 - 92/3245 K.) Görevi gereği hizmet veya görev tahsisli konut tahsis edilenler, bu görevlerinden ayrıldıkları takdirde, kendilerine yapılacak tebliğ tarihinden itibaren iki ay içinde konut boşaltılır. Bunlara Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sıra tahsisli konut tahsis edilir.


d) (Ek : 31/8/1992 - 92/3457.K) Eşyalı görev tahsisli konutlar, boşaltıldıkları tarihte bu konutlardan yararlanacak kişilerin mevcut olmaması halinde, (2) sayılı cetvelde görev unvanları belirtilen kişilere eşyalı olarak tahsis olunabilir.


Kamu konutları giriş tutanağı!
Kamu konutları geri alma tutanağı!
Kamu Konutları Yönetmeliği!
Kamu Konutları Kanunu!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön