19 / 04 / 2024

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Özellikle yurt dışı hayali kuran gençlerin en çok gitmek istediği ülkelerden olan Kanada, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacağını duyurdu.



BAŞVURULAR İÇİN İLK TARİH 29 MART

Kanada hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den Kanada’ya gelmek için başvuru yapacaklar ile, hala Kanada'da bulunup da vize süreleri dolan Türk vatandaşları, vize önceliği ve kolaylığına ilişkin hükümlere uygun başvurularını 29 Mart 2023 tarihinden itibaren yapmaya başlayabilecek.

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

BELGELER İÇİN ÜCRET ÖDENMEYECEK

Kanada tarafından yapılan açiklamada ayrıca, başvuru yapan kişilerin depremler nedeniyle seyahat belgelerini kaybettiği göz önünde bulundurarak, pasaport veya seyahat belgesi gerekliliği ile bu belgeler için ödenen ücretlerden feragat edileceği de duyuruldu.

Kanada hükümeti, bildirilen bu yeni önlemlerin, depremlerden etkilenenlerin denizaşırı başvurularına öncelik vermek için devam etmekte olan çalışmalara dayandığını vurgulayarak, depremden etkilenen bölgelerden gelen yeni ve mevcut geçici ve kalıcı ikamet başvurularının, mülteci yerleştirme başvuruları dahil öncelikli olarak işleme alınmakta olduğunu da duyurdu.

“Kanada hükümeti, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenenlere yardım sağlamaya kararlıdır” ifadelerine yer verilen açıklamada, hükümetin ortaya çıkan uluslararası krizlere yanıt vermeye ve ihtiyacı olanları desteklemeye her zaman hazır olacağı da vurgulandı.

Almanya, 500’den fazla depremzedeye vize verdi! Peki, Almanya kimlere ‘hızlandırılmış vize’ veriyor? İşte vize şartları!

Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?


Geri Dön