25 / 04 / 2024

Kanal Ankara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrediliyor!

Kanal Ankara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kanal Ankara projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor. 9.2 kilometrelik Kanal Ankara projesi 7 bölümden oluşacak...



Ankara Büyükşehir Belediyesi; Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yakupabdal, Yeşilkent, Karataş ve Boztepe mahalleleri sınırlarından geçen Kanal  Ankara  projesi ile ilgili ihaleyi geçtiğimiz aylarda iptal etmişti.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, projenin değil, ihalenin iptal edildiğini ve yeni ihalenin ise projenin tamamını kapsayacak şekilde gerçekleştirileceğini belirtmilti. Yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara ile ilgili flaş bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

UZUNLUĞU 9,2 KİLOMETRE

Sabah Gazetesi'nden Aykut Gören'in haberine göre;  Kanal Ankara projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredileceği öğrenildi.

Kanal Ankara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı na devrediliyor!

Gölbaşı sınırlarındaki Mogan Gölü ve Eymir Gölü'nün devamı niteliğinde olan 9.2 kilometrelik proje 7 etaptan olışacak. Yeşil alanları ve sosyal alanları ile ön plana çıkan Kanal Ankara projesinde su sporları, doğa sporları, macera parkı, seyir terası, tırmanma duvarı, macera köprüsü, fantastik oyun alanı, engelsiz oyun alanı, paintball alanı, piknik alanı ve konser alanları gibi aktivite bölümleri olacak. Proje tamamlandığında başkentin yeni sembollerinden birisi olması hedefleniyor.

Kanal Ankara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı na devrediliyor!


Kanal İstanbul YİD modeli kapsamına alınacak!


Geri Dön