16 / 04 / 2024

Kanal Ankara ihalesini İnceyaka-Enam İnşaat İş Ortaklığı kazandı!

Kanal Ankara ihalesini İnceyaka-Enam İnşaat İş Ortaklığı kazandı!

Kanal Ankara Projesi'nin ihalesi yapıldı. İhaleyi 89 milyon lirayla İncekaya İnşaat ve Enam İnşaat Ortaklığı kazandı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in "Kanal  Ankara  Projesi"nin altyapı ihalesi yapıldı. 4 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi İncekaya İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti ve ENAM İnş. Taah. Gıda San. Tic. AŞ iş ortaklığı verdi.

 

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Fen İşleri Daire Başkanlığı İhale Komisyonu Başkanlığınca dün Büyükşehir Belediyesinde yapılan ihale için 16 firma dosya aldı ve 3’ü konsorsiyum şeklinde olmak üzere 4 firma teklif verdi. 

 

Yaklaşık 125 milyon TL maliyetle çıkılan açık ihalede en düşük teklifi, 89 milyon lirayla İncekaya İnşaat ve Enam İnşaat Ortaklığı’nın verdiği öğrenildi. 

 

İhaleye katılan firmalar;

  1. İncekaya İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti ve ENAM İnş. Taah. Gıda San. Tic. AŞ iş ortaklığı,
  2. İşkaya İnş. San. ve Tic. AŞ,
  3. TEB Enerji AŞ ve Caba İnş. Enerji Turizm San. ve Tic. AŞ iş ortaklığı,
  4. Nazmi Kürüm İnş. Turizm. San. ve Tic. AŞ ve Genç İnş. San. ve Tic. Ltd Şti. iş ortaklığı
     


Kanal Ankara projesi nereye yapılacak?

 

Kanal Ankara Projesi,  Çankaya’nın doğusunda İmrahor Viyadüğü ile Eymir Gölü Havzası arasındaki yaklaşık 9,5 kilometrelik hat ve 290 hektar alanı kapsıyor. 

 

Kanal Ankara ihalesini İnceyaka-Enam İnşaat İş Ortaklığı kazandı!

 

Kanal Ankara projesinde neler olacak?

 

Yeşil bölge oluşturmak ve şehrin nefes alan merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında yapay nehir, göletler, su kanalı, rekreasyon alanları, atölyeler, ponny park yapılacak. Ayrıca projede konser, festival, tiyatro gibi etkinlik alanları ile sergi alanı, atölyeler, müzeler, spor, ticaret alanları, seyir terası, su gösterileri havuzu, buz pisti, macera alanları gibi bölümler ile restoranlar, ibadethaneler, satış birimleri gibi tesisler de bulunacak.


Geri Dön