25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul, Başakşehir'i uçuracak!

Kanal İstanbul, Başakşehir'i uçuracak!

Başakeşhir özellikle mega projelere yakınlığı ile dikkat çekiyor. Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu, "Kanal İstanbul Başakşehir'i uçuracak" dedi. Emlak Konut ve TOKİ gibi firmaların bölgede inşa ettiği projelerle gelişimini sürdüren ilçe markalı konut üreticinin hedefinde. 



Son dönemlerde yıldızı parlayan Başakşehir bölgesi özellikle Başakşehir’in yakınından geçeceğini ifade ettiği Kanal İstanbul projesi ile değerine değer katıyor. Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Kanal İstanbul Başakşehir'i uçuracak" dedi.

 

Kanal İstanbul, Başakşehir i uçuracak!


Markalı konut üreticilerin yatırım üssü olan Başakşehir, 3. havalimanı, 3. köprü gibi büyük kamu projelerine yakınlığıyla öne çıkıyor. Gelişen Bölgeler Zirvesi'nin 13'üncüsü  Kayabaşı'ndaki Hampton by Hilton Otel'de İstanbul Başakşehir için yapıldı. 


Gelişen Bölgeler Zirvesi'nde gayrimenkul sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu "Kanal İstanbul Başakşehir’i uçuracak. İlçemiz çok daha güzel olacak" ifadelerini kullandı. Mega projelerine yakınlığı ile önemli bir potansiye sahip olan ilçe metro ve yol yatırımları ile ulaşım avantajı sağlıyor. 

 

Kanal İstanbul, Başakşehir i uçuracak!


Uğur Gürses - Murat Kurum - Yasin Kartoğlu -Fikret Bila - Sefer Levent - Gürcan Korkmaz 

 

Geleceğe göre kentleşme

elişen Bölgeler Zirvesi'nde söz alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ, yapılan toplantılarının kentleşme sürecine önemli katkı sağladığını söyledi. Fikret Bilâ, "Bahçeşehir, Ispartakule, Kayaşehir ve Bahçekent’i içine alan Başakşehir, bir yandan ulaşım ve altyapı projeleri bir yandan da markalı konut projeleri ile yeni bir şehir olma yolunda ilerliyor 3. havalimanı, 3 köprü bağlantı yolları ve metro projeleri bölgenin değerini arttırıyor. Tüm bunların yanında önemli olan geleceği düşünerek kentleşme sürecini yönetmek. Parkıyla, bahçesiyle doğa ile uyumlu şehirleşme esas olmalı" dedi. 


Şehircilikte marka

TOKİ ve Emlak Konut'a teşekkür eden Belediye Başkanı Kartoğlu, Makro İnşaat, Fuzul İnşaat, EYG Grup, Avrupa Konutları, Emlak Konut ve TOKİ'nin Başakşehir'de inşa ettikleri nitelikli konutlarla ilçenin şehircilikte marka olması yolunda büyük katkı sunduklarını söyledi. 100 yıl sonrasını hesaba katarak planlama yaptıklarını ifade eden Başkan Kartoğlu, "Bizim bir hedefimiz ve iddiamız var. İlklerin ve enlerin şehri Başakşehir’i İstanbul’un Sirius’u, yani en parlak yıldız olan Akyıldızı yapacağız. Belediyecilikte çok meşhur bir slogan vardır; ‘Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için belediyecilik.’ Gerçekten de yaptığımız projelerle 50 yıl sonrasını, 100 yıl sonrasını hesaba katıyor, ilçemizi geleceğin ihtiyaçlarına göre dizayn etmeye gayret ediyoruz" dedi. 


İnsan odaklı

İnsan odaklı şehir oluşturmak için çalıştıklarının altını çizen Kartoğlu, "İlçemizin yeni kurulan bir şehir olması bir şans. Yapılaşma site ağırlıklı olduğu için otopark mutlaka var ve çoğu yeraltı otoparkı. İlçemizde devam eden nitelikli konut projeleriyle, özellikle Kayaşehir bölgemiz İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi. Şu anki konut sayımız 26 bin 777. Askeri alan ve organize sanayi bölgesi haricinde kalan alanların yaklaşık yüzde 37’si yapılaştı. Yüzde 33’lük kısmı imara konu olup, yapılaşmaya ve gelişmeye devam ediyor. Kalan bölüm ise yeşil alan" ifadelerinde bulundu. 

 


Geri Dön