26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul çalışmaları hız kazandı!

Kanal İstanbul çalışmaları hız kazandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul etüt proje işinin tamamlanması ve yapım ihale ilanına çıkılması için hem Karayolları hem de Altyapı Yatırımları genel müdürlüklerimizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor" dedi...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 100 Günlük İcraat Programı'ndaki Türkiye'nin gurur projeleri için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Bakan Turan sözlerine şöyle devam etti; "Programın en önemli maddesi olan ve Türkiye'yi Batı Avrupa-Uzakdoğu bölgesinde önemli bir transfer merkezi haline getirecek İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar 7/24 esasına göre tam kapasite sürüyor. Havalimanımızın ilk fazı, 29 Ekim'de hizmete girecek." 

Turhan, Türkiye'nin prestij projesi Kanal İstanbul'da etüt proje işinin tamamlanması ve yapım ihale ilanına çıkılması için hem Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) hem de Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün (AYGM) çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından 3 aylık süre içinde ihale ilanına çıkılmasının planlandığını belirten Turhan, Anadolu Ajansı muhabirine, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 100 Günlük İcraat Programı"na ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Kanal İstanbul çalışmaları hız kazandı!

'KGM VE AYGM ÇALIŞIYOR'

Kanal İstanbul Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi için de çalışmaların hızlandırıldığını söyleyen Turhan, etüt proje ve danışmanlık hizmeti kapsamında kanalın güzergahının, Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru olarak belirlendiğini hatırlattı.

Turhan, Kanal İstanbul'un inşaat safhasının yaklaşık 5 yıl, asgari ekonomik ömrünün de 100 yıl olmasının planlandığını söyledi. Turhan, "Programın en önemli projeleri arasında yer alan Türkiye'nin prestij projesi Kanal İstanbul etüt proje işinin tamamlanması ve yapım ihale ilanına çıkılması için hem KGM hem de AYGM'nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

Bakan Turhan, jeolojik, jeoteknik, hidrojeolojik ve ekolojik çalışmaların yanı sıra navigasyon ve kanal içi trafik simülasyon uygulamalarının, projenin ÇED süreçlerinin, yapım ve işletimine yönelik finansal model hazırlıklarının sürdüğünü söyledi. 


Geri Dön