19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.



Kanal İstanbul’un çevre için tehlike oluşturacağını iddia edenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirliliği görmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile sona ereceğini açıkladı.

İşte boğaz’daki gerçek çevre kirliliği

Kanal İstanbul'da çevrecilik tartışması alevlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı çevrecilik adına Kanal İstanbul projesine karşı çıkarken, Boğaz'da gemilerin meydana geleceği çevre kirliliğini görmezden geldi. Marmara Denizi'nde bekleyen onlarca gemiden sızan mazot ve yağın neden olduğu tahribat gerçek kirliliğini ortaya koydu. İstanbul Boğazı'ndan geçmek üzere sıra bekleyen gemilerin Zeytinburnu açıklarında oluşturdukları çevre kirliliği havadan görüntülendi. Gemilerden sızan mazot ve yağın Marmara Denizi'nde oluşturduğu tahribat ve çevre kirliliği drone kameralarıyla görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde büyük bir alana yayılan mazot ve yağ tabakasının etki ettiği alan gözler önüne serildi. Onlarca geminin Boğaz'da geçiş için oluşturduğu yoğunluk da görüntülere yansıdı. Uzmanlar, Boğaz ve Marmara için asıl tehdidin bu olduğunu açıkladı.


Geri Dön